2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Európai Híradó 07:30

Nem kérnek a menekülttáborból a települések

2016. február 29., hétfő 15:40, frissítve: hétfő 20:40

Nem kérnek a nagyfai menekülttáborból az algyőiek – jelentette be Algyő polgármestere, ezért a település közigazgatási területén működő nagyfai ideiglenes, nyitott befogadóállomás megszüntetését fogják kezdeményezni.

Molnár Áron úgy tudja, a táborban nincs rendőri jelenlét, biztonsági őrök tartják fenn a rendet, a polgármester attól fél, hogy a tábor környékén élők nincsenek biztonságban. A nyitott táborból a településre járnak vásárolni a migránsok, előfordult, hogy fiatal férfiak egy lányt inzultáltak a buszon, de volt olyan eset is, amikor többen körbevettek egy buszmegállóban várakozó nőt. Kedden rendkívüli ülést tartanak, ahol a polgármester kezdeményezni fogja, hogy csatlakozzanak Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének felvetéséhez, hogy az érintett települések – Algyő mellett Hódmezővásárhely és Maroslele – együtt kérjék a kormánytól a nagyfai tábor megszüntetését.

„Igazából nem történt semmi olyan, ami miatt bármilyen feljelentést…, bárminek kellett volna tennie, de én azt gondolom, nem szeretném megvárni azt, hogy történjen valami és utána arról kellene beszélni, hogy mit kellett volna tenni azért, hogy ez ne történjen meg. Szerintem elé kell menni, és ezért üdvözöltük a képviselő úrnak ezt a felvetését, hogy igenis próbálkozzunk a kormánynál, összefogva a különböző településeknek a polgármesterei, hogy ez a nagyfai tábor szűnjön meg” – mondta Molnár Áron.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!