2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Nem ijedt meg az I. kerület, folytatódik a mutyi

2017. május 26., péntek 10:04, frissítve: péntek 13:19

Hiába rendeltek el nyomozást a fillérekért osztogatott első kerületi bérlakások ügyében, az önkormányzat folytatja az ingatlanmutyit. Most egy volt fideszes képviselő szerződését hosszabbították meg. Velich Katalin a piaci árnál jóval olcsóbban, 110 ezer forintért bérelhet egy 3 szobás, 145 négyzetméteres Attila úti ingatlant.

„Ez egy 145 négyzetméteres háromszobás lakás, ami piaci pályázaton 2009-ben került a bérlő használatába, mivel ő volt a pályázat nyertese” – közölte Szeleczky Szilvia, a Budavári Önkormányzat Műszaki Irodájának vezetője.

A bérlőnek nem kell költöznie, maradhat az Attila úti önkormányzati lakásban, amelyért a piaci árnál jóval kevesebbet fizet. 750 forintot négyzetméterenként.

„Velich Katalin 2010-ben önkormányzati képviselői mandátumot nyert itt a kerületben, és akkor őt az egészségügyi és szociális bizottság elnökének nevezték ki, fideszes önkormányzati képviselő volt, és nagyjából két évig képviselőként is működött, amikor is egy kormányhivatali kinevezést kapott” – mondta el Váradiné Naszályi Márta.

A volt fideszes önkormányzati képviselő maga is osztogathatott lakásokat. A Budavári Önkormányzatnál az volt a gyakorlat, hogy a bizottsági elnökök határoztak arról, hogy ki kapjon önkormányzati bérlakást. Tették mindezt fű alatt - mondja egy ellenzéki képviselő.

„Az ülések napirendjéről nem kaptak a képviselők tájékoztatást, és például a polgármester lakását is a Táncsics utcában ez a bizottság idézőjelben szavazta meg” – mondta Veres Dávid Olivér, helyi képviselő.

Nagy Gábor Tamás polgármester volt feleségének is jutott egy bérlakás, az ezzel kapcsolatos kérdéseket kerülte.

A válaszadás elől kibújt az egyik bizottsági elnök is.

A bérlakások odaítélésének gyakorlatán az I. kerület fideszes vezetése változtatott, miután a sajtó megírta, hogy a bérlakásokat olcsón szórják ki a fontos embereknek. A döntés ma már a képviselő-testületé, amelyben a Fidesz adja a többséget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!