2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Nem használhatják a biciklisek a vb-re épült kerékpároshidat

2017. július 20., csütörtök 04:44, frissítve: csütörtök 07:48

Csaknem 400 millió forintért építettek a vizes világbajnokság egyik helyszíne mellett egy néhány méteres hidat gyalogosoknak és bicikliseknek. A kerékpárosokat ugyanakkor nem engedik rá a hídra. A vb szervezői szerint pozitívum, hogy időben elkészült a híd és a vb után mindenki fogja tudni használni.

A Duna Arénánál biztonsági emberek jelzik a tanácstalan kerékpárosoknak, hogy az úszó-vb alatt nem használhatják a világbajnokságra készített bicikliutat. Volt, aki attól félt, hogy ha innen leterelik, a forgalmas Váci úton kell tekernie. A bicikliseket ugyanakkor csak a vb alatt nem engedik rá az új kerékpárútra.


A Duna Arénától nem messze korábban már építettek egyszer egy hidat a Rákos-patak felett, most ez látható itt, mögöttem, de a szervezők úgy gondolták, ez nem elég, és építtettek még egy hidat néhány száz méterrel odébb gyalogosok és biciklisták számára.

A vb-t szervező cég szóvivője, Borsa Miklós szerint jó, hogy elkészült a híd, de egyelőre korlátozzák a használatát.


– Áttolhatják a hídon, igen a kerékpárt.
– És aki csak simán biciklizne, mert általában ezért készülnek a bicikliutak.
– Az is áttolhatja a hídon a kerékpárt.
– És mi történne, ha ráülne és úgy menne át?
– Mivel ott elég erőteljes gyalogosforgalom zajlik, hiszen az az egyik belépési pont a Duna Arénába, ezért mindenkit megkérnek, hogy szálljon le a kerékpárról, hogy megelőzzük a baleseteket.

Az Iho.hu szerint a hidat a szükségesnél két és félszer drágábban építették, a BKK szerint viszont a legolcsóbb ajánlat nyert a közbeszerzésen, de épp az úszó-vb miatti sietség volt az oka, hogy nem lehetett kiírni új közbeszerzést.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!