2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Nem hagyta szó nélkül a kormánypárti képviselők távolmaradását az ellenzék

Hír TV

2018. március 21., szerda 15:49, frissítve: szerda 17:46

A nagy kampányolás mellett a parlament rendkívüli ülésére már nem maradt ideje a miniszterelnöknek, sőt: három képviselő kivételével az összes kormánypárti képviselő hiányzott, ezért határozatképtelenség miatt be is rekesztették az ülést. Az ellenzék ezt szóvá is tette napirend előtt, mivel az ügynökakták nyilvánosságra hozására, és a devizahitelesek megsegítésére lettek volna javaslataik.

„Az egyik indok az lehet, hogy éppen a közvilágítást javítják több nagyvárosban.”

A miniszterelnök vejének csalásgyanús ügyével szúrt oda az MSZP frakcióvezetője a kormánypárti képviselőknek, akik távol maradtak a rendkívüli üléstől. Tóth Bertalan napirend előtt a választáson való részvételre buzdított. „Tessék választani. Kelet vagy Nyugat? Béke vagy háború? Múlt vagy jövő? Lemaradás vagy fejlődés? A fideszes elit gazdagodása vagy mindenki jóléte? Vejedelemség vagy köztársaság?” – sorolta Tóth Bertalan.

„Ennek a vitanapnak az összehívása kampánycélokat szolgált az MSZP részéről is.”

A kormány nevében válaszoló Dömötör Csaba leginkább az ellenzéki tárgyalásokról beszélt. „A baloldal lassan a következő kongresszusát megtarthatja egy italmérésben, vagy akár egy söntésben is, és ott gyorsan meg tudnak arról állapodni, hogy ki is húzza végül a legrövidebbet. Nem tudjuk, hogy ebben a whiskys botrányban egyébként kinek van igaza, de azt látjuk, hogy a baloldalon megint Gyurcsány adja az ütemet” – emelte ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A Jobbik részéről felszólaló Z. Kárpát Dániel is hiányolta az ülésről a fideszes képviselőket. „A gyávaság kormánya, amely masszívnak és erősnek próbálja magát feltüntetni, nem jön be a munkahelyére. Mire veszik fel a fizetésüket? Hol vannak önök? Államtitkár úr közbebeszélhet, de ha biztosították volna a vitaképességet, akkor nyomhatott volna egy gombot, hozzájárulhatott volna egy érdemi vitához. Mondjuk a devizahitel-károsultak helyzetének rendezése érdekében. De önök gyávák voltak, megint gyávák voltak, ugyanúgy, ahogy a miniszterelnökük is gyáva, mert nem hajlandó leülni egy miniszterelnök-jelölti vitára Vona Gábor miniszterelnök-jelölttel” – húzta alá az ellenzéki párt alelnöke.

Az LMP-s Szél Bernadett az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát és a devizahitelesek megsegítését követelte. Erre jegybanki forrást használnának, az ellenzéki képviselő Matolcsy György szerepét külön kiemelte. „Hogy gondolják azt, hogy 400 milliós lakásban élhet egy ilyen ember? Hogy képzelik, hogy Kósa Lajos, újabb bukott miniszter 1300 milliárd forintról nem tud elszámolni? Ott van a másik miniszter, Rogán Antal a helikopterezésével. Ott van Semjén Zsolt, aki szarvasvadászaton helikopterezik. Ez mi? Hogy működik ez, tisztelt uraim?” – tette fel kérdéseit Szél Bernadett a felszólalásában.

„Nem tudom, hogy Gyurcsány Ferenc barlangjából lehet megújítani a magyar politikát…”

A humántárca államtitkára, Rétvári Bence válaszában felmondta a kormánypropagandát, az LMP-s Hadházy Ákos erre ezúttal is egy táblával állt mögé, amire azt írta, hazudik. A parlamenti közvetítésben ez azonban csak egy pillanatig volt látható, mert a rendező elvette a képet. A Fidesz frakcióvezetője viszont reagált az esetre.

„Az elmúlt 25 perceben produkált magatartás alapján nem hogy a kormánypárti vagy kormányzati munkára alkalmatlan, hanem ahhoz képest sem tudnak normálisan viselkedni, hogy a parlamentben az elmúlt 28 évben milyen szokások voltak” – jegyezte meg Gulyás Gergely.

Mivel a kormánypárti képviselők nem mentek el az ülésre, ezért nem volt határozatképes az Országgyűlés.

Tekintse meg a teljes közvetítést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!