2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Nem győzik az ásványvízgyártók a megnövekedett fogyasztást

2017. augusztus 2., szerda 15:46, frissítve: szerda 19:14

A rekordhőség miatt annyira megugrott az ásványvízfogyasztás, hogy egyes gyártók már nem győzik a termelést. A melegben 3-4 szer annyi palackozott víz fogy, mint egy átlagos nyári nap.

Hideg vizet osztanak Vác több pontján is. Az önkormányzat a hőségriadó ideje alatt biztosít frissítőt a járókelőknek. „A katasztrófavédelem elrendelte a kettes fokú védekezést, és úgy gondoljuk, hogy a lakosságnak megpróbálunk segíteni. És egyben szeretnénk fel is hívni a figyelmet a lakosság részére, arra tényre, hogy naponta 3 liter vizet meg kell inni, hogy az ember vegetatív rendszere rendben legyen” – emelte ki Fördős Attila polgármester.

A tiszti főorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár is arra figyelmeztet: a hőségben a folyadékpótlás az egyik legfontosabb. „Nagyon fontos, hogy megfelelően pótoljuk az elveszített folyadékmennyiséget és az elektrolitokat, próbáljuk hűteni a saját testünket, illetve próbáljuk hűteni a környezetünket is” – nyilatkozta Szentes Tamás, az országos tiszti főorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár.

Folyamatosan pakolják az ásványvizet az egyik váci élelmiszerboltban. Itt a kánikula beállta óta négyszer annyi palackozott víz fogy, mint egy átlagos nyári nap. Annyira megugrott a fogyasztás, hogy az ásványvízgyártók már nem győzik a termelést.

„Március óta mind a két gyárunk mindennap három műszakban működik, próbáljuk az igényeket kielégíteni, de természetes, hogy nyáron eljutunk arra a pontra, főleg hogyha ilyen hőség van, hogy nincs elég termék, és most is sajnos itt vagyunk. Ezt a helyzetet a partnereinkkel együtt próbáljuk menedzselni” – mondta Van der Wildt Nikolett, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. marketingvezetője.

Hiába rendelnek, sok gyártó hetek óta nem tudja leszállítani a termékeket – ezt tapasztalják az egyik nagy áruházláncnál is. Az üzletek igyekeznek áthidalni a készlethiányt. „Nyilván mi is készültünk erre az időszakra, tehát a tartalékaink lehetőséget adnak arra, hogy a vásárlók ebből az akár kialakulható áruhiányból semmit ne érzékeljenek” – nyilatkozta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

Az ásványvízgyártás várhatóan akkor tudja ismét fedezni a keresletet, ha a hőmérséklet tartósan 25 fok alá süllyed. Az áruhiány azonban nem okoz drágulást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!