2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Nem feledkeztek meg róluk, de nem lesz emelés

2017. január 19., csütörtök 19:08, frissítve: csütörtök 21:22

Kimaradtak a köztisztviselői béremelésből a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal munkatársai. A hatóságot januárral szervezték át, de a hivatalnál maradó munkatársak bére nem emelkedett arra a szintre, mint a kormánytisztviselőké. A Fidesz-frakció szóvivője szerint senkiről sem feledkeznek meg, míg a kancelláriaminiszter azt mondta: nem vizsgálják felül a béreket.

Azok maradtak ki a béremelésből, akik az átszervezés után is a Bevándorlási Hivatalnál maradtak – panaszkodott a Hír Televízió nézője. Azt írta, januártól az állampolgársággal, anyakönyvezéssel és névváltoztatással kapcsolatos feladatok és hatáskörök a Miniszterelnökséghez, illetve a Fővárosi Kormányhivatalhoz kerültek. A Bevándorlási Hivatal vidéki kirendeltségeket zárt be, és sok embert elbocsátott. A bérek azonban tíz éve nem változtak, miközben jelentősen nőtt a munkateher.

„Mindenki nyugodjon meg, mindenki megkapja a járandóságát és a jogos béremeléseket is. Minden átszervezés csak késleltetheti ezt, de senkiről nem feledkezünk el, egyébként a hivatal vezetője majd vélhetően jövő hét után fog sajtótájékoztatót tartani, de szerintem minden kérdés rendezőik addig” – állította Halász János.

A Fidesz-frakció szóvivője által ígért béremelést a kancelláriaminiszter cáfolja.

– A minisztériumok vezetőinek a bérét 2018-ig nem fogjuk fölülvizsgálni.
– De én a Bevándorlás és Menekültügyi Hivatalra gondoltam, az ott dolgozókra.
– Hát, az is egy magas besorolású minisztériumi szervezet.
– És akkor nem terveznek az ott dolgozók...
– Nem tervezzük a bérek felülvizsgálatát – jelentette ki sajtótájékoztatóján Lázár János.

Információink szerint a garantált bérminimumot kereső ügyintéző nettó 109 ezer forintos fizetést visz haza a bevándorlási hivatalnál. A diplomás, nyelveket beszélő ügyintéző 120 ezret, aki pedig legalább öt éve a hivatalnál van 130 ezret. Az alacsony bérek miatt nagy a fluktuáció: a munkatársak 20-30 százaléka egy éven belül távozik.

Az ügyben kerestük a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt is, de nem akartak nyilatkozni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!