2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Nem érzi hibásnak magát az unokaöccse haláláért

2016. szeptember 13., kedd 16:05, frissítve: szerda 17:57

Nem tett vallomást a bíróságon az unokaöccse haláláért felelősségre vont férfi. A felügyelet nélkül hagyott kisfiú emésztőgödörbe fulladt.

A hároméves kisfiút a nagyszülők nevelték, a gyermek nem járt óvodába. Ebéd után az udvaron szokott játszani, így történt ez tavaly októberben is. Krisztiánt a nagyszülők a nagybátyjára bízták, aki egy ideig játszott is vele, majd magára hagyta. Az elsőrendű vádlott tudta, hogy a környéken nem mindegyik pöcegödröt fedték le biztonságosan.

„A sértettet az udvaron hagyta, és nem szólt senkinek, egyik családtagnak sem, hogy a gyermek ott maradt felügyelet nélkül. A sértett az utcára ment, odament a Cs. F.-ék által használt szennyvízgödörhöz. Mivel nem volt megfelelően biztosítva a szennyvízgödör teteje, beleesett, és belefulladt az alján lévő, körülbelül ötven centiméter mély szennyvízbe” – foglalta össze a történteket a Somogy Megyei Főügyészség ügyésze, Vámos Tamás.

A férfi gondatlanságból elkövetett emberölésért áll a Kaposvári Törvényszék előtt. A tárgyaláson nem tett vallomást, ezért Duduka Attila tanácsvezető bíró a nyomozati vallomását ismertette. Arra a kérdésre, hogy szerinte ki a hibás, hogy a kisfiú meghalt, így felelt a vádlott: „Én abban vagyok hibás, hogy nem vittem a nagymamájához, de szerintem a nagymama a hibás meg az édesanyukája. Szerintem nekik kellett volna ügyelniük a kisgyerekre.”

A másodrendű vádlott a szennyvízgödör tulajdonosa. Az ügyészség szerint az ő felelőssége abban áll, hogy nem fedte le tisztességesen a gödröt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!