2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nem érdekelte az ellenzéket a 4-es metróról szóló ülés

2017. február 28., kedd 13:42

Nem ment el egyik balliberális politikus sem a parlament gazdasági bizottságának ülésére, ahol a 4-es metró korrupciógyanús beruházásáról kérdezték volna őket.

A testület Horváth Csaba és Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest és Gy. Németh Erzsébetet, a fővárosi MSZP-frakció korábbi elnökét kérdezte volna a Csalás Elleni Európai Hivatal által feltárt visszaélésekről.

A testület LMP-s tagja megdöbbentőnek tartja, hogy a meghívott politikusok nem vették komolyan a gazdasági bizottságot. Schmuck Erzsébet ugyanakkor a kormány felelősségét is hangsúlyozta az ügyben, szerinte hét éve lett volna a Fidesznek arra, hogy kivizsgálja a 4-es metró beruházását.

„Az elmúlt huszonhét év politikai elitje esetében ha pénzről volt szó, akkor kéz kezet mosott. Az EU-s támogatásokhoz nem építettek ki egy szigorú ellenőrzési gyakorlatot, és nem is biztosították hozzá a megfelelő kapacitást, feltételezzük, hogy nem véletlenül. Ma is tudjuk azt, hogy nagyon komoly, kiemelt EU-s kormányzati projektek vannak sok-sok milliárddal. Ahhoz, hogy ez teljesen szabályszerűen legyen felhasználva, és ne magánzsebekbe vándoroljanak a pénzek, komoly kormányzati ellenőrzésre lenne szükség” – nyilatkozta a képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!