2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

„Nem engedjük, hogy ellopják a közös tulajdonunkat”

2016. június 17., péntek 20:24, frissítve: szombat 19:12

Megvan az állami földeladásokról szóló népszavazási kezdeményezéshez szükséges 200 ezer aláírás, de folytatják a gyűjtést – közölte Tóbiás József, az MSZP frakcióvezetője. A szocialista politikus bizalmatlan a választási irodával szemben, ezért június 28-ig további aláírásokat várnak. Ekkor jár le ugyanis a hivatalos határidő.

Az MSZP elnöke attól tart, elcsalják a számlálást, ezért az utolsó percig, azaz június 28-ig folytatják a gyűjtést. Holott a szükséges 200 ezer aláírást már megszerezték.


„Nincs bizalom a Nemzeti Választási Iroda és a kormány irányába. Ezért a következő 10 napban nagyon intenzíven dolgozunk azért, az ország mind a 106 választókerületében, hogy a megfelelő szám fölött annyi biztosíték legyen, hogy ne mondhassa a hatalom, hogy nincs népszavazás Magyarországon arról, hogy nem engedjük, hogy ellopják a közös tulajdonunkat, a földeket” – fogalmazott Tóbiás József.

A választási iroda elnöke az MSZP bizalmatlanságára reagálva azt mondta, várják a párt delegáltjait az aláírások ellenőrzésére, és arra emlékeztetett, hogy a számláláskor egy körülbelül 15-20 százalékos hibahatárt is figyelembe kell venni.

„Amikor a végén megvan az ellenőrzés, és lesznek olyanok, akik többszörösen aláírták esetleg a névjegyzéket, vagy egyéb kifogások vannak, ha ezeket ők kérik, tételesen őelőttük újra meg fogjuk nézni” – szögezte le Pálffy Ilona.

A földárveréseken eddig több mint 200 ezer hektárt értékesítettek. Az LMP politikusa szerint további földek vannak veszélyben, köztük erdészetek és tájvédelmi területek is. A kérdést fontosabbnak tartja, mint a Fidesz által kezdeményezett kvótareferendumot.

„A Fidesznek az elfogadott népszavazása a Fideszről szól és a Fidesz politikájáról. A Gőgös Zoltán által kezdeményezett termőföldes népszavazás a magyar emberekről és a magyar vidék sorsáról szól” – fejtette ki Sallai R. Benedek.

Áder János közben visszaküldte az Országgyűlésnek a kárpótlási törvényt, ami az MSZP elnöke szerint azt jelenti: a köztársasági elnök is támogatja, az általuk csak „lopásgátlónak” nevezett népszavazási kezdeményezést.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!