2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Nemcsak Mészáros él jobban, hanem az egész ország” – A teljes interjú

,

2016. október 22., szombat 11:30, frissítve: vasárnap 08:22

Ha az embernek pénze van, bármit megvehet – nyilatkozta a felcsúti polgármester, aki egészsége megóvása védelmében nem foglalkozik azzal, hogy sokan Orbán Viktor strómanjának tartják. Mészáros Lőrinc úgy látja, nemcsak ő él jobban, de az emberek pénztárcájából is futja már üdülésre, ezért is szállt be a szállodabizniszbe. A Hír Televíziónak adott exkluzív interjúban a gázszerelőből lett milliárdos azt is elárulta, elégedett akkor lenne, ha minden közbeszerzésre beadott pályázata nyerne. A Népszabadságról egyébként jó emlékei vannak, de azt nem árulja el, hogy ő lesz-e a felfüggesztett napilap új tulajdonosa.

„Rólam csak pozitívat írt a Népszabadság, nem emlékszem, hogy negatív lett volna” – a rendszerváltozás lezárásaként értékeli Mészáros Lőrinc a napilap felfüggesztését, arra azonban kitérően válaszolt, hogy ő lenne az új tulajdonosa a Népszabadságnak.

– Az elmúlt napok híre, hogy Ön érdekelt lehet a Mediaworks esetleges megvásárlásában, Ön lehet az egyik új tulajdonos, ezt megtudja erősíteni? Van-e ilyen terve?
– Hát, megerősíteni nem tudom. És hát..
Szándék, elképzelés?
– Hát, az se.
És akkor a sajtóhíreket cáfolja?
– A sajtóhíreket nem cáfolom. Mer t a sajtó azt ír, amit gondol.
Tehát elképzelhető, hogy a következő hetekben mondjuk újságot vesz, tévét vesz?
– Nem tudom, semmi sem elképzelhetetlen.

Azt sem tartaná elképzelhetetlennek a felcsúti polgármester, hogy minden kormányzati pályázaton nyerjen, legalábbis, mint mondja, akkor lehetne elégedett.

– Ugye, egy 420 milliárdos közbeszerzés jelent meg, ez keretközbeszerzés, tehát utána, ugye, még le kell folytatni eljárást. Mi is pályáztunk egy pár régióban, azt nem tudom megmondani, mert nem nézem a közbeszerzési értesítőt, hogy mennyit nyertünk, de gondolom, rajtunk kívül még több tucat cég nyert a közbeszerzésen.
– Elégedett?
– Hát, nem vagyok elégedett, mert ahol pályáztunk, nem mindenütt tudtunk nyerni.

A turizmust jó üzletnek tartja Mészáros Lőrinc, ezért is vásárolt a közelmúltban szállodákat. Elismerte, hogy övé az egerszalóki Saliris és a balatonalmádi Ramada is.

„Én azt gondolom, remélem, nem elcsépelt, amit mondom, hogy szerintem jobban élünk, és nemcsak Mészáros él jobban, hanem az egész országban az emberek jobban élnek. és ez látszik, ugye, azon, hogy a turizmus igen élénk, tehát ma alig lehet helyet foglalni egy wellness-szállodában. bár most már hét közben is komoly erőfeszítést igényel standard szobát foglalni” – mondta a felcsúti polgármester.

Turisztikai célra használja a horvátországi nyaralóját is, amelynek közelében, egy luxusjachton fényképezték le a nyáron. „Ahol a Rakitic nyaralt, az ugye, horvát válogatott játékos és ha nincs az incidens a futballhuligánokkal, akkor a Messi is ott töltötte volna a hétvégét, ez nem az eszéki klubnak a nyaralója, ez nekem, egy privát cégemnek a nyaralója, tehát nem Mészáros Lőrinc néven, de természetesen az egyik cégemnek a nyaralója, turisztikai célra van használva. Mi is kevés időt töltünk ott” – árulta el Mészáros.

A miniszterelnök strómanja? Ez butaság

Keveset foglalkozik a felcsúti polgármester azzal is, hogy ellenzéki politikusok rendszeresen Orbán Viktor strómanjának nevezik.

„Ez egy butaság. Ez egy butaság. Nézze, amit elértem, azt magam tettem, magam dolgoztam, illetve a körülöttem lévő embereim, akik hosszú évek óta értem dolgoznak” – reagált Mészáros. Hozzátette: ha foglalkozna ezekkel a vádakkal, akkor fizikailag is rosszabb állapotban lenne.

Jövőbeni terveiről a gázszerelőből lett milliárdos úgy fogalmazott, már nem terjeszkedne új terepre az üzleti életben, de megjegyezte: ha az embernek pénze van, bármit megvehet.

A teljes interjú Mészáros Lőrinccel

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!