2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nem csak fotózkodni lehet Hosszú Katinkával

2017. július 17., hétfő 10:08, frissítve: hétfő 12:58

Egyelőre nincs tömeg a két budapesti szurkolói zónában, de a biztonságra komoly hangsúlyt fektetnek a szervezők a Margitszigeten és a Duna Aréna mellett is. A futball-Eb tapasztalatait felhasználva ezúttal is kitelepült egy hipermarket, így diszkontáron vásárolhat az, aki nem jut be a versenyekre, de közösségben szurkolna saját nemzete sportolóinak.

Jedlik Ányos találmányának, a dinamónak a működési elvét is megismerhetik a margitszigeti szurkolózónában a vizes vb ideje alatt a rajongók. De van itt ügyességi játék a kicsiknek és 21. századi virtuális valóságot használó szemüveg a nagyobbaknak. Az ingyenesen látogatható helyszínre nem csak magyarok érkeznek szurkolni.

„A lányom Floridában született, de Budapesten nőtt fel, a feleségem budapesti, az unokaöcsém budapesti, én amerikai vagyok” – az apuka az Egyesült Államoknak, míg felesége és gyerekei a magyaroknak szorít a vb-n. „Azt mondtam a férjemnek tegnap, kint voltunk az arénában, hogy jönnek az úszók, és hát mi vagyunk a number 1. Ő azt mondta, hogy nem, nem, hogy csak a másodikok, úgyhogy ő nem gondolja, hogy a magyar úszók a legjobbak” – nyilatkozta az asszony.

A Dagály melletti másik szurkolói területre csak fémdetektoros kapun keresztül lehet bejutni, mindez azonban a sportért igazán rajongókat nem rettenti el. „Én azt gondolom, hogy van létjogosultsága, szerintem ez egy tök jó baráti kapcsolódási pont is lehet így a nyár közepén az emberek életébe, úgyhogy tényleg mindenkinek csak javasolni tudom, hogy jöjjenek ki, élvezzék a jó időt, szurkoljanak, úgyhogy hajrá Magyarország” – fogalmazott Sipos Péter szurkoló.

A szurkolózónákban az árak megfizethetőek, ráadásul kitelepült az egyik hipermarket is, így a látogatóknak maradhat kerete a rajongói boltok kínálatára. „A vizes vb egyik legnagyobb magyar esélyesének tartott Hosszú Katinka stábja is kitelepült a Dagály mellé. Itt nemcsak közös képet készíthetnek Hosszú Katinka fotójával a rajongók, hanem általa forgalmazott termékeket is meg lehet vásárolni, így Iron Lady-s tapsrudat, pólót, sapkát, de akár Hosszú Katinkás babát is vásárolhatnak a rajongók” – számolt be a Hír TV munkatársa a helyszínről.

A két helyszínen a szurkolók nemcsak a vizes vébé versenyszámait követhetik, koncertek és kvízek is várják őket a szurkolói zónákban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!