2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Nem bajlódik a részletek kibontásával a vizes vb-t szervező cég

2017. augusztus 14., hétfő 19:03, frissítve: hétfő 20:58

A kft. jelentősen megemelte a rendezvényszervezésre szánt, amúgy is milliárdos keretösszeget. A társaság nem mond teljesen igazat, amikor azt állítja, hogy a szerződés módosítása nyilvános. A döntést valóban közzétették a Közbeszerzési Értesítőben, ám magát a módosított dokumentumot nem.

Aranyérmet szerzett vasárnap a korábbi olimpiai bajnokokból álló magyar vízilabdacsapat, a Millenium a masters-vb-n. A veterán sportolók világbajnoksága augusztus 7-én kezdődött, és augusztus 20-án zárul. A versenyeket ugyanazokon a helyszíneken rendezik, mint július második felében az aktív sportolók világbajnokságát.

„A magyar sportolók az első héten – tehát még az úszás nélkül – a masters-világbajnokságon 15 arany-, 14 ezüst- és 9 bronzérmet nyertek, összesen 38 érmünk van a masters-világbajnokság első hete után” – emelte ki Borsa Miklós, a Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján.

A világbajnokságot szervező állami cég szóvivőjét a Hír TV arról kérdezte volna, hogy miért nőttek meg menet közben több száz millió forinttal a rendezvényszervezési költségek. Borsa Miklós időt kért a felkészüléshez, délutánra ígért személyes interjút, ám abból nem lett semmi. Interjú helyett a szervező cég e-mailben válaszolt a Hír TV munkatársának. A szerző nem vállalta a nevét, a cég neve mögé bújt.

A 350 millió forintos drágulást az előre nem látható többletmunkákkal magyarázta. Hivatkozott „helyspecifikus igényekre, dekorációs felületekre, műszaki rajzokra, statikai tervekre és sportreprezentációs feladatokra”, de a részletek ismertetésével nem vesződött.

A vb rendezvényeit az egyik kormányközeli üzletember érdekeltsége, a Young and Partners Kft. szervezi. A céget a szervezők az év elején választották ki, a kft. nettó 522 millió forintért vállalta a munkát. A szerződésben viszont már kétmilliárd forintos keretösszeg szerepel azzal a megkötéssel, hogy a szervezők a keretösszeg 70 százalékának elköltésére vállalnak kötelezettséget. Az 522 milliós árajánlat és a kétmilliárdos szerződéses keretösszeg közötti különbözetre nincs magyarázat.

A Young and Partners Kft. írásban sem válaszolt a Hír TV kérdéseire.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!