2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Nehezedik a gyalogosközlekedés Bátonyterenyén

2017. június 27., kedd 11:49

Évtizedek óta várják a nógrádiak a 21-es főút fejlesztését, amelynek bővítése csupán néhány éve kezdődött el. Jelenleg Bátonyterenye mellett indultak meg a munkálatok, az elsődleges cél az, hogy minél gyorsabban lehessen eljutni a fővárosba. A mostani szakasz építésének azonban nem mindenki örül.

Ha a 21-es főút szélesítése elkészül, rövidebb idő alatt lehet majd eljutni az M3-as autópálya érintésével Budapestre. A beruházás a gazdaságra is élénkítő hatással lehet, több projekt érkezhet a megye keleti részébe. Ugyanakkor vannak olyanok, akik máshogy képzelik el a fejlesztést.

Négy olyan „turbókörforgalom” is lenne Bátonyterenyén, amilyen Jobbágyi mellett is van a 21-esen. Ám ezeket a Bátonyterenyei Lokálpatrióták Társasága szerint olyan helyekre építenék, hogy a körforgalmak veszélyeztetnék a gyalogosforgalmat, és a mindennapi életet is megkeserítenék.

„Ennél a csomópontnál is terveznek egy turbókörforgalmat aluljáróval, aminél úgy érezzük, nem vették figyelme azt, hogy itt óvoda, bölcsőde, idősek napközi otthona, iskola van. Tehát ez a körforgalom igen bonyolult rendszert fog kiváltani a gyalogosközlekedés szempontjából” – magyarázta Losták László, az szervezet egyik tagja.

A társaság a városrész védelme érdekében számos javaslatot tett a bátonyterenyei önkormányzat felé, szerintük egy elkerülő út lenne a megoldás. „A mi szívünk fájdalma az, hogy nem történt megvalósíthatósági tanulmány. Mi azt kérjük évek óta a beruházótól, hogy legalább egy megvalósíthatósági tanulmány készüljön arra, hogy az elkerülő út hogyan valósítható meg. Attól félünk, hogy ha ez a beruházás így megvalósul, itt évtizedekig nem lesz pénz közútfejlesztésre, bebetonozódik ez a rossz megoldás” – ismertette Losták.

Kerestük a város fideszes polgármesterét és az alpolgármestert is, de adásunkig nem nyilatkoztak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!