2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Néhány hónappal megúszhatja, hogy szíven szúrta áldozatát

2016. október 25., kedd 21:01

Olcsón megúszta a halálos késelést egy szerbiai vendégmunkás. Az elsőfokú bíróság szerint a vádlott valóban azt gondolhatta, hogy jogos az önvédelem, különben az áldozat végez vele.

A vádlott szerbiai vendégmunkás, aki Mosonmagyaróváron bérelt lakást a társaival. Tavaly szeptemberben diszkóba mentek, ahol sokat ittak, majd szóváltásba keveredtek egy másik társasággal. Hazafelé menet ismét összetalálkoztak. Verekedni kezdtek, előkerült egy kés is, amelyet a vádlott kirúgott támadója kezéből, majd felvette a szúróeszközt, és a másik társaság egyik tagjának szívébe mártotta. Első fokon két és fél év fogházbüntetést kapott.

„A bíróság a döntését a lefolytatott bizonyítási eljárást követően azzal indokolta, hogy megállapítható volt, hogy a vádlott vélt jogos védelmi helyzetbe került, amelynek során alappal hihette azt, hogy az élete veszélyben van, és ezért támadnia kell az áldozatára. A vélt jogos védelmi helyzet tehát azt jelenti, hogy az elkövető alappal hiszi azt, és abban a téves feltevésben van, hogy jogos védelmi helyzet áll fenn, ezért neki cselekednie kell, és támadnia, azonban a jogos védelmi helyzet nem áll fenn” – mondta Havasiné Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék sajtótitkára.

A vádlott előzetes letartóztatásban volt, amelyet a Győri Törvényszék megszüntetett. Ha a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla helybenhagyja majd a törvényszék ítéletét, akkor a huszonhárom éves fiatalembernek néhány hónapot kell börtönben töltenie.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!