2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Négyötödhöz kötné a terrorvészhelyzetet a Jobbik

,

2016. január 22., péntek 17:05, frissítve: péntek 17:20

Csak akkor szavazza meg a Jobbik, hogy a terrorveszély önállóan bekerüljön az alaptörvénybe, ha a kormánypártok elfogadják az összes módosítójukat.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: a célt fontosnak és szükségesnek tartják, azzal ugyanakkor nem értenek egyet, hogy a kormány bemondásra életbe léptessen egy terrorveszélyhelyzetre vonatkozó jogrendet.

„Olyan értelemben kompromisszumkészek vagyunk, hogy felelősen állunk a kérdéshez. Megvizsgáltuk a kormány tervezetét, szükségesnek tartjuk, de nem ilyen mértékben és nem kifejezetten ezzel a tartalommal. Tehát mi nem szeretnénk, ha a televíziók, rádiók stúdiói fenyegetve lennének egy ilyen helyzetben, nem szeretnénk, hogyha korlátlanul lekapcsolnák akár az internetet, akár más információs csatornát, nem szeretnénk, hogyha a kormány önhatalmúan, bemondás alapján bevezethetné ezt a jogrendet, ezt mi az Országgyűlés négyötödös többségéhez kötnénk” – fogalmazott Mirkóczki Ádám.

Nem ésszerűtlen kompromisszumokat, hanem valódi megoldást szeretnének – így reagált Gulyás Gergely a Jobbik javaslatára. A Fidesz alelnöke szerint a Jobbik javaslata csak a terroristáknak tetszhet. A kormánypárti politikus szerint egy esetleges terrorhelyzetben a gyorsaság a legfontosabb, a Jobbik pedig éppen ezt tenné lehetetlenné azzal, hogy négyötödös parlamenti döntéshez kötné a terrorveszélyhelyzet bevezetését.

„Azt mondani, hogy egy ilyen helyzetben országgyűlési döntésig semmit sem lehet tenni, még az Országgyűlés is csak úgy hozhat döntést, hogy előtte a szakbizottságok megtárgyalják a javaslatot, amikor pont az a lényeg, hogy egy veszélyhelyzet, egy akár tömeges, emberéleteket követelő katasztrófa veszélye áll fenn, ez egész egyszerűen a józan ész határaival szemben áll. Tehát ha túlkapásról beszélünk, akkor a jobbikos javaslat kapcsán beszélünk róla” – mondta Gulyás Gergely.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!