2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Négy év letöltendőt kapott a Orbán-imázsvideó főszereplője

2017. június 22., csütörtök 22:54, frissítve: csütörtök 23:07

Négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték egy korábbi Orbán-imázsvideó főszereplőjét, a legnagyobb nyíregyházi önkormányzati cég első számú emberét.

Bocskai Pétert különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználásában találták bűnösnek. A vád szerint egy ismerős vállalkozót bízott meg az útfelújításokkal, de annak egy részét csak leszámlázták, a munka nem készült el.

A Magyar Nemzet szerint a bíróság korábban meghallgatta a fideszes polgármestert, Kovács Ferencet is, aki viszont elmondta, az önkormányzat nevében nem jelent be kárigényt.

Helmeczy László szerint ez hűtlen kezelésnek számít, az ügyvéd azt állítja: a szálakat a nyíregyházi városházáról mozgatták. „Teljesen kézivezérelt volt Bocskai Péter. Bocskai Péter csak azt tudta és merte megcsinálni, kérem, pláne meg dicső a másodrendű, amire itt a referatúra rábólintott. Úgy, ahogy mondom. A kvartett, a négyes fogat. Ott ült, láttam, Kovács előtt, az összes ez irányú pereket elbukta” – mondta Helmeczy László ügyvéd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!