2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Naponta több száz adag ételt főznek a rászorulóknak

Hír TV

2018. augusztus 1., szerda 08:09, frissítve: szerda 08:52

Orosháza mellett öt településen oszt melegételt a Dél-békési Étkeztetési Centrum. Az újonnan alakult központ egy erre a célra épített konyhával látja el a feladatot állami normatívából. Szerdától naponta több száz adag ételt főznek a rászorulóknak.

Sok szegény ember él Dél-Békésben – ezzel indokolta a Dél-békési Étkeztetési Centrum megnyitását Simonka György. A fideszes országgyűlési képviselő elmondta: minisztériumi szinten nem láttak fantáziát a vidéki népkonyha nyitásában, ezért az egyházakat is megkeresték a tervükkel. Tízből mindössze három felekezet válaszolt, és közülük is csak a Magyar Pünkösdi Egyház vállalta a feladatot.

A népkonyhák szerdán nyitnak Orosháza mellett Gádoroson, Mezőkovácsházán, Pusztaottlakán, Tótkomlóson és Nagybánhegyesen. A hat település rászorulóit Orosházáról látják el. Naponta mintegy 1800 adag étel tudnak készíteni, de ha szükséges, kapacitásnövelésre is lehetőség van.

„Ezt a mennyiséget nyilván újrafőzéssel lehet növelni, de azt gondolom, hogy nem fogjuk hagyni, hogy technikai akadálya legyen ennek a továbbfejlődésnek. Hiszen, hogyha kapukat nyitunk a térség többi településeire is, akkor számos olyan szabály van, az élelmiszer-biztonságnál rengeteg, és nagyon nagy figyelmet kell fordítani erre, ami a főzőkonyhának esetleg a kapacitáskorlátját is jelenti. Tehát ilyen esetben új partnerek bevonásával, új együttműködések létrehozásával nem hagyjuk, hogy ezt a töretlen fejlődést megállítsa ez a folyamat” – nyilatkozta Bodorló Borbála, a Közösségi Misszió vezetője.

A rászorulók étkeztetését a Magyar Pünkösdi Egyház budapesti központú Humán Szolgáltató Központja szervezi. A fővárosban 5 helyszínen biztosítanak szociális étkeztetést rászorulóknak, a tervek szerint a most nyíló hat népkonyhát tovább hat újabb követheti Dél-Békésben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!