2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Napokig kínozták és csicskáztatták a két kiskorút

2016. szeptember 27., kedd 20:17, frissítve: kedd 20:17

Jogerős a csicskáztató fiatalok büntetése. A két fiú a börtönben kínzott és alázott meg két kiskorút.

Vezetőszáron kísérték a Debreceni Ítélőtábla tárgyalótermébe D. Ábel Rudolfot és B. Zsoltot. A két fiatalkorú vádlott első fokon nyolc, illetve hat évet kapott szexuális erőszakért. A vád szerint napokig kínozták és alázták azt a két kiskorú fiút, akit összezártak velük a börtönben.

„Szexuális vágyak kielégítésére irányulóan történt az erőszak alkalmazása a sértettekkel szemben, másrészt az általuk alkalmazott bántalmazási móddal, körülményekkel megalázták, függőségi viszonyban tartották, csicskáztatták a társaikat” – ismertette Csehné Nagy Piroska ügyész.

Az utolsó szó jogán mindkét vádlott megbánta tettét. „Nagyon sajnálom, nagyon megbántam ezt a bűncselekményt, ha itt lennének a sértettek, bocsánatot kérnék tőlük. Nagyon készen voltam, azt se tudtam, mit csinálok” – fogalmazott D. Ábel Rudolf.

A másodfokú bíróság helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét. „A korábbi büntetés, illetve büntetések semmilyen visszatartó erővel nem bírtak, ebből arra kell következtetni, hogy csak a törvény szigora tudja biztosítani azt, hogy a vádlottak a jövőben ne kövessenek el sem ilyen, sem más jellegű bűncselekményt” – közölte Elek Margit tanácselnök bíró.

Az ítélet jogerős.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!