2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Nagyratörő terveket dédelget az ellen-Zsolnay

2016. október 20., csütörtök 20:55

A cégvezetők Európa vezető kerámiagyárává tennék a múlt nélküli Ledina Kerámia Kft.-t. A társaság végső tulajdonosa egy olyan üzletember, aki a 2000-es évek elején még strómannak vallotta magát egy büntetőügyben.

Az üzemcsarnok még üres, építészeti munkálatok zajlanak benne, a gépek napokon belül érkeznek. Ügyvezetője szerint a cégnek nagy tervei vannak, Európa meghatározó gyára szeretne lenni. „A gyártás első része még idén, október végén vagy november elején el fog indulni, a második üteme pedig a tervezet szerint decemberben. A teljes, százszázalékos gyártási kapacitásunkat valamikor 2017 késő telén, kora tavaszán fogjuk elérni” – közölte Erdei Viktor.

A Ledina Kerámia Kft.-t Pécs önkormányzata eredetileg azért alapította, hogy a Zsolnay gyár felszámolása esetén itt folytatódjon a termelés. 118 dolgozót át is csábítottak. A felszámolás elmaradt, a céget augusztusban egy magánbefektető vásárolta meg. Az új üzem eddig 2 milliárd forintba került, s tervben van egy 8 milliárdos gyár felépítése. A vállalkozás 2 millió eurós uniós pályázaton is indul.

„A céget egy magánbefektetőnek a vagyonából hoztuk létre. Gondolom, szeretnék tudni a nevét. A végtulajdonos neve Bozóki János. Bozóki János egy görög származású, de Magyarországon született üzletember, akinek egyébként számos érdekeltsége van jelen pillanatban is Görögországban, Cipruson, Izraelben, a Közel-Keleten, Oroszországban, Ukrajnában, és sorolhatnám tovább” – nyilatkozta Takács István, az Anidel Projekt Kft. ügyvezetője.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a kialakult helyzetért a város vezetése a felelős. „Azt az állapotot sikerült előállítani, hogy a munkavállalókat elvitték egy üres kft.-be. Ott kölcsönből fizették ki a bérüket, és pillanatnyilag nem tudni, hogy ki fog nekik munkát biztosítani. Egy biztos, mind a kettő cég olyan állapotban van, hogy a közbeszerzéseken aligha indulhat el sikerrel” – fogalmazott Szakács László.

A cégvezetők külön kiemelték: egyetlen dolgozót sem küldenek el, sőt jelenleg is munkaerő-toborzás zajlik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!