2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Nagyot nem lehet csalni, sok kicsit igen”

2016. szeptember 22., csütörtök 08:34

Minden eddigi parlamenti választáson vagy népszavazáson fordulhattak elő kisebb-nagyobb csalások, akár láncszavazás is, de ez soha nem volt olyan mértékű, hogy érdemben befolyásolta volna az adott választás végeredményét – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a Political Capital választási szakértője.

László Róbert szerint az ellenzék kudarca, hogy nem tudott elég szavazóköri delegáltat mozgósítani október 2-ára, de ettől még nem valószínű, hogy tömeges szabálytalanságok történnek majd.

„Most van az első alkalom, hogy a szavazókörök nagy részében nem lesz ellenzéki delegált. De ez nem a rendszernek a hibája, ez most egyértelműen az ellenzéki oldalnak a hiányosságaira hívja fel a figyelmet. Ettől még nem kell feltétlenül azt hinni, hogy mind a hatezer szavazókörben, ahol nincs ellenzéki delegált, feltétlenül csalnának, már csak azért sem, mert olyan mértékben, hogy befolyásolja akár csak az érvényességet, hogy néhány százalékponttal megemelje a részvételt, ahhoz sok ezer embernek benne kellene lenni. Olyan igazán nagyot egy szavazókörben nem lehet csalni. Sok kicsit igen. Az viszont tényleg azt jelentené, hogy több ezer embernek kellene erről hallgatnia” – mondta a szakember.

Tekintse meg László Róberttel készült teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!