2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:25

Belföld

Nagykáta: nem kell megismételni a választást

Nem kell megismételni a nagykátai önkormányzati választást. A Pest megyei területi választási bizottság ugyanis elutasította az erre vonatkozó fellebbezést.

A bizottság elnöke a Hír TV-nek azt mondta, a testület egyhangúlag hozta meg a döntést. Az ügyben a Jobbik feljelentést is tett, szerintük ugyanis a helyi MSZP-elnök autójával szállított szavazókat a vasárnapi önkormányzati választásra. A 13 ezer lakosú városban a korábbi képviselő halála miatt írtak ki időközi választást, amit végül egy független jelölt nyert. A Pest Megyei Főügyészség közben választás rendje elleni bűntett miatt nyomozást indított.

– A választási bizottság ezzel a fellebbezéssel kapcsolatban arra az álláspontra jutott, hogy elutasítja a benyújtott fellebbezést, tekintettel arra, hogy a választási törvény pontosan meghatározza azokat a kritériumokat, amelyeket egy eredménymegállapító döntés elleni fellebbezésnek tartalmaznia kell – mondta a Pest megyei területi választási bizottság elnöke. – Egyhangúlag hozta meg a választási bizottság ezt a döntést, amely ellen természetesen a szombati napon 16 óráig a Budapest Környéki Törvényszékhez benyújtandó felülvizsgálati kérelemmel lehet élni – tette hozzá Kenéz Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!