2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 17:30

Belföld

Nagy visszhangot keltett az olasz antifasiszta nő magyarországi bírósági előállítása + videó

Brutális támadások miatt állították bíróság elé Ilaria Salist Magyarországon. Az olasz lapokat elözönlötte a bilincsben és vezető száron bevezetett olasz nő fotója. Arról azonban nem esett szó, hogy a bűnszervezetben elkövetett, életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt nő, a gyanú szerint hátulról támadt védtelen, budapesti civilekre. A nyugalom megzavarására alkalmas felvételek következnek.

  • Nagy visszhangot keltett az olasz antifasiszta nő magyarországi bírósági előállítása + videó

Mosolyogva érkezett hétfői tárgyalására a támadássorozat elsőrendű vádlottja. Ilaria Salis budapesti perét erős sajtóvisszhang kísérte Olaszországban, különösen azt kifogásolták, hogy megbilincselve vezették be a budapesti bírósági terembe.

Azt is írták, hogy embertelen körülmények között tartják fogva, hogy a cellákban patkányok, poloskák vannak, a rabok erőszakos elbánásban részesülnek és nincs megfelelő egészségügyi ellátás. Susanna Ceccardi európai parlamenti képviselő azonban kifogásolta az olasz lapok egyoldalú tájékoztatását. Ugyanis azt a videófelvételt igen kevesen tették közzé, ahol ártatlan budapesti járókelőket vernek véresre.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága válaszul bemutatta a fogvatartás helyszínét, ahol a szakemberek kiemelték, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a fogvartottak ellátására.

Egyes olasz politikai elemzők szerint pedig sajnálatos, hogy az Ilaria Salis bírósági ügyét politikai csatározásokra használja fel a sajtó és az olasz baloldal, hogy szembeállítsa egymással a két ország vezetőjét Giorgia Melonit és Orbán Viktort.

Matteo Salvini, a Liga főtitkára is megszólalt az ügyben. Abszurdnak nevezte, hogy egy tanítónő beutazza Itáliát és Európát, hogy embereket köpködjön le és verjen össze. Salvini hozzátette: bízik a magyar igazságszolgáltatásban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!