2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

MSZP: A nem fideszes városvezetés miatt kap kevesebb pénzt Ajka

Hír TV

2018. március 28., szerda 22:16, frissítve: csütörtök 09:09

Messze az országos átlag alatti arányban nyernek Ajka város területfejlesztési célú pályázatai, mert a kormány mindenben hátráltatni akarja az MSZP-s városvezetést – állítja Ajka polgármestere. A témáról közmeghallgatást is tartottak, az önkormányzat feljelentést tesz.

Ajka polgármestere szerint azért csak 300 milliót nyertek el a beadott 3,5 milliárd forintnyi pályázatból, mert baloldali vezetése van a városnak, ezért a kormány és a fideszes vezetésű Veszprém megyei közgyűlés mindenben hátráltatja működésüket.

„Például a barnamezős beruházásokra benyújtható keretösszeg az 1,7 milliárd volt; szent meggyőződésünk, hogy erre mi lettünk volna a legalkalmasabbak, ráadásul barnaszenet is bányásztak. És hát ezt nem mi nyertük meg, az egész keretet elvitte Pápa. A fideszes Pápa, fideszes az országgyűlési képviselője, ő a Fidesz megyei elnöke, ő a megyei fejlesztési biztos, hát minden ő, ami ezzel kapcsolatos” – mondta az MSZP-s városvezető, Schwartz Béla.

Az önkormányzat által összehívott közmeghallgatáson más beruházások elmaradását is többen kifogásolták. Bölcsődebővítésre például 200 millió forintra pályázott a város, de nem nyertek.

„Nekem három gyermekem van, tehát az első kettőnél nem volt probléma, bementem a bölcsődébe, és pillanatok alatt biztosítottak helyet számára, és én tudtam menni dolgozni. A helyzet megváltozott néhány éve, már egy éve várunk bölcsődei helyre, és ez nagyon gyakori. Tehát nem én vagyok az egyetlen szülő, aki a problémával küzd” – mondta az egyik édesanya.

A város egyik MSZP-s képviselője szerint Ajkán azért sem nyernek a pályázatok, mert itt nem tudják a fideszesek zsebre rakni az úgynevezett alkotmányos költséget, úgy, hogy „ezt felülárazzák, hogy a felülárazásból valakinek valahol vissza kell csurgatni egy bizonyos összeget” – jelentette ki Utassy István.

A közmeghallgatásra meghívták a megyei közgyűlés elnökét, Polgárdy Imrét és alelnökét, Fenyvesi Zoltánt, aki egyben a körzet kormánypárti képviselőjelöltje is, hogy válaszoljanak a kérdésekre, ám azok nem jelentek meg, csak levelet küldtek, melyből az egyik fideszes önkormányzati képviselő idézett: „A Veszprém Megyei Önkormányzat a 272/2014-es kormányrendelet értelmében területi szereplő, ebből következőleg nem látja el sem közreműködő szervezet, illetve irányító hatóság feladatait, a TOP vonatkozásában a döntéseket nem a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlése hozta meg” – jelentette ki Ravasz Tibor.

Az önkormányzat feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés és befolyással való üzérkedés miatt.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!