2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Most Sorosról konzultálhat a nemzet

,

2017. szeptember 14., csütörtök 11:01, frissítve: csütörtök 17:52

Folytatja a Soros-kampányt a Fidesz. Javaslatukra a kormány az óriásplakát-kampány után nemzeti konzultációt indíthat az amerikai üzletember migrációs válságkezelő javaslatainak fideszes olvasatáról. Az ellenzék figyelemelterelésnek tartja az akciót, illetve úgy látja, az csak a kormányközeli vállalkozók gazdagodására és a Kubatov-lista frissítésére lesz jó.

Csak az óriásplakátok kerültek le az utcákról, a fő témát megtartja a Fidesz–KDNP frakciószövetség. Javaslatukra a kormány arról kérdezi meg az embereket, hogy mit szólnak az emberek az amerikai üzletember elképzeléseihez.

„Európának évente egymillió bevándorlót kell befogadnia, le kell bontani a határvédelmi intézkedéseket, és nyitottá kell tenni a határt, a bevándorlókat kötelezően szét kell osztani a tagállamok között felső korlát nélkül, fejenként 9 millió forintnak megfelelő eurót kell nekik adni két éven keresztül, 4,5-4,5 millió forint formájában – ezt teljesen világosan elmondta. Ennek a finanszírozására az Európai Uniónak durván 30 milliárd hitelt euróban kell felvennie. Ez a Soros-terv” – mondta Kósa Lajos leköszönő frakcióvezető.

Amelyet a Fidesz újságcikkekből és nyilatkozatokból olvasott ki.

„Biztos szokták olvasni önök is, mert annyi mindent olvasunk, az Indexnek az összefoglalóit. Én úgy tudom, az Index tegnap este írt arról, hogy az Origón valami kiszivárgott, és írt valami olyasmi című cikket, hogy a Fidesz meghirdeti a következő Soros-konzultációját. Abban a cikkben alaposan összeszedik és a forrásokat is megjelölik, ők maguk írják le az egész kérdéskört Soros-tervként” – mondta Halász János frakciószóvivő.

Egy éve a Foreignpolicy.com-on jelent meg Soros György írása Európa utolsó esélye címmel. Az üzletember ebben valóban a menekültek befogadása mellett érvel, ám azt is hangsúlyozza, hogy az uniós kötelező kvóta szerinti szétosztás végrehajthatatlan, csak az önkéntesség a járható út. Elképzelése arra is kitér, hogy Európának erős határvédelmet kell létrehoznia, és a befogadás csak a valódi menekültekre vonatkozna, vagyis akik jogosultak a státusra a nemzetközi egyezmények alapján.

„Mocskos üzlet”

Az MSZP frakcióvezetője szerint az újabb nemzeti konzultáció, amelyre közpénzből milliárdok mehetnek el, csak figyelemelterelés a valódi problémákról. „A Magyar Szocialista Párt fontosnak tartja az emberek biztonságát. De az egész nemzeti konzultáció, az egész menekültválsággal kapcsolatos fideszes politika egy mocskos üzlet. Mocskos üzlet azon az oldalon, hogy a nemzeti konzultáció során a fideszes haverok keresnek sok pénzt, mocskos üzlet, mert a Habony-kommandót ebből finanszírozza a Fidesz. Mocskos üzlet azért, mert kiderült, hogy a kerítésépítésnél is a haverok kerestek. És mocskos üzlet azért, mert a letelepedési kötvényeknél a fideszes haverok tízmilliárdokat, százmilliárdokat tettek zsebre” – jelentette ki Tóth Bertalan.

Az Együtt a Kubatov-lista frissítésének szándékát sejti a kormánypárti akció mögött. „Az illegális adatgyűjtés a valós célja ezeknek a konzultációknak, nem az, hogy ki hova ikszel. Mindenki nézze meg, hogy ott vannak a kis vonalkódok a lap tetején. Az alapján azonosítják őt, ahogy a boltban egyébként a földimogyorót azonosítja a pénztáros. Őket is így kezeli a Fidesz” – közölte ki Juhász Péter.

Orbán Viktor a kormányváltástól és a hatalma elvesztésétől retteg – állítja a DK. Szerinte ugyanis a magyar emberek Soros György helyett inkább attól tartanak, hogy betegek lesznek, és a kórházakban már nem lesz, aki meggyógyítsa őket. „Orbán Viktor retteg. Retteg a kormányváltástól, retteg a hatalom elvesztésétől. Orbán Viktor kampányt szán arra, hogy Soros Györgytől fél. Eközben a magyar emberek nem Soros Györgytől félnek, hanem attól félnek, hogy ha betegek lesznek, és kórházba kerülnek, akkor nem meggyógyulni, hanem meghalni fognak ott” – fogalmazott Gréczy Zsolt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!