2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Momentum: A Fidesz pénzeli az MSZP-t

2017. június 14., szerda 17:53, frissítve: szerda 17:53

A pártok várják a konkrét bizonyítékokat azzal kapcsolatban, hogy a Momentum Mozgalom elnöke mire alapozza azt a kijelentését, amely szerint az MSZP-t a Fidesz finanszírozza. A szocialista pártban Botka László nem tűr meg olyan politikusokat, akik a Fidesszel kollaborálnak. Az esetleges pénzmozgást a Fidesz frakcióvezetője nevetségesnek tartja.

A pártvezetők mondataiból vonta le azt a következtetést a Momentum Mozgalom elnöke egy fórumon, hogy az MSZP-t a Fidesz pénzeli. Newsroom című műsorunkban a Momentum alelnöke nem tudott konkrét bizonyítékot bemutatni.

„Azt hiszem, aki ez elmúlt harminc évben Magyarországon élt, és figyeli a politikát, az láthatja. Annak nem kell bizonygatni nagyon, hogy vannak olyan politikusok az ellenzéki oldalon, akik nem nagyon érdekeltek a status quo megváltoztatásában. Én nem hiszem, hogy mi pletykákra alapoznánk, nem hiszem, hogy bármiféle bizonyíték kellene, hiszen nem én mondom, hogy vannak ilyen személyek, hanem Botka László mondja, Szanyi Tibor mondja, Demeter Márta mondja” – fogalmazott Soproni Tamás.

A szocialista párt visszautasítja a vádakat.

„Fekete-Győr András, a Momentum elnöke nagyon súlyos vádakkal illette az MSZP-t nyilatkozatában. Arra kérjük az elnök urat, hogy ha van bármilyen bizonyítéka, akkor álljon ki vele, ha nincs, akkor nyilvánosan kérjen bocsánatot. Bizonyítékok nélkül ilyen állításokat megfogalmazni ugyanis semmi értelme, semmi másra nem jó, mint hogy a Fidesz politikai szekerét tolják. Mi sem foglalkoztunk a Momentum megalakulása körüli fideszes vádaskodással vagy épp azokkal a vádakkal, amelyek kétes hírű vagy hátterű támogatóikról szóltak” – reagált Harangozó Tamás.

A Fidesz frakcióvezetője ironikus választ adott a Hír TV kérdésére.

„Nejlonzsákokban, tescós nejlonzsákokban Rogán Antal és Szijjártó Péter gyűjti össze az ötforintosokat, és a Lázár János vezette pótos IFA-t megrakva állunk oda titokban Molnár Gyula és Botka László háza elé. Ott ezeket lerakják, név szerint Galván Tivadar, egy vasgyári munkás, illetőleg Tóbiás József. Ő román nejlonbugyiikba rakja, így leplezi a garázsszerelő aknájában” – fogalmazott Kósa Lajos.

Az Együttben politizáló Szigetvári Viktor azt hangoztatta, hogy ő már a Népszava tulajdonosváltásakor is beszámolt a Fidesz és az MSZP holdudvarának összejátszásáról.

„Korábban nem voltak állami hirdetések a Népszavában, most vannak. Most távozott az a főszerkesztő, Németh Péter, akinek a nevéhez fűződött ennek a tranzakciónak az előkészítése. Ebben rengeteg sötét dolog volt. Az, hogy új főszerkesztő van, egy esély, hogy a lap megújuljon. A korábban a lap hátországára, a Fidesszel való összejátszással való megmentésére vonatkozó nyilatkozataimat fenn kell hogy tartsam” – nyilatkozta Szigetvári.

Az újságot az a Puch László vette meg, aki korábban az MSZP pénztárnoka volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!