2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Molnár: Tisztázni kell, hogy hogyan került ide az 1300 bevándorló

Hír TV

2018. január 16., kedd 09:13, frissítve: kedd 09:55

Mindenképpen tisztázni kell, hogy hogyan került Magyarországra a tavaly befogadott 1300 bevándorló – mondta a Hír TV reggeli műsorában a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke.

Molnár Zsolt szerint vizsgálni kell azt is, hogy a kormány bevándorláspolitikájával összhangban van-e ez a lépés. A Jobbik rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte a parlamentben – az aláírásgyűjtésbe az MSZP is beszáll, a nemzetbiztonsági bizottság pedig még januárban, rendkívüli ülésén személyesen hallgatná meg Orbán Viktor miniszterelnököt.

„Ezt tisztába kell tenni, lehetséges, hogy a genfi egyezmény, lehet, hogy más menekültügyi eljárás alapján zajlott, lehet, hogy a magyar jogrendszerben vagy az európai védelmi státuszok alapján történt, na de bármelyik is van, azt kell tisztázni, hogy az mennyire van összhangban a kormány bevándorláspolitikájával, azzal a kommunikációval, amit évek óta folytatnak, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy egy tapodtat sem engedünk ilyen kérdésekben, most pedig kiderül, hogy mégiscsak van ilyen, ami lehet, hogy rendben van, na de ezt tudni kell” – mondta a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke.

Nem minden menekült ugyanolyan Németh Szilárd szerint. A Fidesz alelnöke legalábbis ezzel magyarázza, hogy a Magyarország által tavaly befogadott 1300 migráns nem ugyanolyan bevándorló, mint akik ellen a kormány több tízmilliárdos kampányt folytat a kormányközeli cégek közreműködésével. Az ellenzék azonban személyesen a miniszterelnöktől vár magyarázatot. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!