2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Molnár: Nem lehet, hogy nem tűnt fel senkinek

2017. szeptember 20., szerda 23:05, frissítve: csütörtök 10:39

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke tovább vizsgálódna az azeri pénzek után.

Nem vizsgálja az ügyészség az azeri pénzmosás ügyét, mert az a NAV hatásköre – ezt válaszolta Polt Péter legfőbb ügyész Demeter Márta parlamenti képviselő kérdésére.

Szeptember elején derült ki, hogy az azeri kormányerők egy csaknem hárommilliárd dolláros alapból fizettek le európai befolyásos politikusokat. A pénzből kilencmillió dollár érkezett Magyarországra is.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke minden érintett hatóságot vizsgálatra szólított fel az ügyben.

„Ez az ügy nem maradhat, lehet, hogy politikai vagy jogi ügyben, megtorlatlanul. Mert ilyen nem történhet meg az Európai Unió egyik országában, hogy kétes eredetű azeri pénzek, ráadásul egy olyan időszakban, amikor a pénzmosás és a terrorizmus elleni küzdelem egy fokozottan érzékeny téma. Tehát itt nem lehet azt mondani, hogy érkezett ez a pénz, és nem tűnt fel senkinek, hogy néhány millió Azerbajdzsánból érkező utalás dollár nem tűnik fel, ez két és fél milliárd, attól függ, hogy az árfolyamot hogy számoljuk, és pontosan mennyi. De két- és hárommilliárd forint közötti dologról beszélünk” – mondta el Molnár Zsolt.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!