2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Molesztálás? Mi történt valójában Körmenden?

2016. május 7., szombat 09:50, frissítve: szombat 10:17

Kiemelt rendőri biztosítás mellett békésen ért véget a körmendi tüntetés. A Jobbik által szervezett demonstráción az ideiglenes befogadótábor bezárását követelték. A településen szerdán történtekről eddig egymásnak ellentmondóan nyilatkoznak a hivatalos szervek. A polgármester teljes körű kivizsgálást kér, a rendőrség szerint nincs bizonyíték arra, hogy migránsok molesztáltak volna sportoló lányokat. A kancelláriaminiszter azonban tényként kezelte a garázdaságot.

„Az intézmény csarnokában, testnevelő tornacsarnokában kézilabdázó lányokat molesztáltak, illetve zaklattak azok, akik Körmenden kerültek elhelyezésre. Majd az ügyeletes tiszt felszólítása után ezt nem hagyták abba, és a rendőrség jelentése szerint betörték az ablakokat, ami alapján a kézilabdázó lányoknak abba kellett hagyni az edzést és a rendőrségnek rendet kellett tennie” – így foglalta össze a körmendi ideiglenes befogadóállomáson történteket a csütörtöki Kormányinfón a kancelláriaminiszter. Lázár János hozzátette: a miniszterelnök azonnali vizsgálatra utasította a belügyminisztert. Szavait azonban még aznap cáfolta a Vas megyei rendőrfőkapitány.

„Kétségtelen, hogy a körmendi rendészeti szakközépiskolában egy ablak betörött. Mi ebben folytatjuk a vizsgálatot, szabálysértési eljárást indítottunk. de semmilyen bizonyíték pillanatnyilag nincs arra, hogy az ablakot szándékosan törték volna be, azzal a szándékkal törték volna be, hogy bejussanak a tornacsarnokba és ott bármit elkövessenek” – mondta Tiborcz János. A főkapitány szerint megfelelő erőkkel van jelen a rendőrség a városban.

A kormányszóvivő pénteken is ellentmondott Tiborcz Jánosnak. Kovács Zoltán azt is bejelentette: biztonsági kamerarendszert építenek ki Körmenden. „A belügyminiszter, illetve a miniszterelnök kérésére a belügyminiszter arra utasította a helyi rendőri erőket, hogy minden részletre kiterjedő nyomozást, illetve felderítést végezzenek. Természetesen azok a megállapítások, amiket tegnap tettünk, azok nem légből kapottak, hanem a helyi kormányzati vezetőkkel egyeztetve születtek meg. Mindenkinek az az érdeke, hogy az ügy minden részlete kiderüljön, a vizsgálat és a nyomozás jelenleg is folyamatban van” – nyilatkozta a kormányszóvivő. Kovács Zoltán azt nem árulta el, hogy pontosan kivel egyeztettek, a város fideszes polgármestere mindenesetre rémhírnek nevezte, hogy molesztáltak volna kézilabdázó lányokat. „Felszólítom a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékeseit, hogy minél hamarabb tisztázzák a helyzetet, amennyiben pedig bűncselekmény vagy szabálysértés történt, derítsék fel az elkövetőket és tegyék meg a szükséges lépéseket. Követelem, hogy a vizsgálatról részletesen tájékoztassák a körmendi lakosságot és a város vezetését is, hogy így elejét tudjuk venni azoknak az információknak, amelyek az elmúlt napokban kimentek a sajtóba, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy félrevezessék a közvéleményt” – szögezte le Bebes István, Körmend polgármestere.

Péntek este a Jobbik tüntetést szervezett a körmendi menekülttábor ellen. A demonstráció végén egy 40-50 fős kemény mag indult meg a tábor felé, de a készenléti rendőrök feltartóztatták őket.

Z. Kárpát: Magyarország is célország lehet

A megmozduláson Z. kárpát Dániel, a párt országos alelnöke azt mondta: Magyarország is célországa lehet a migrációnak, ezért hermetikusan le kell zárni a határokat, és vissza kell állítani az önálló határőrséget. „Egy pillanatig se legyen kétség senkiben, hogy ha ma Körmenddel, akkor holnap bármelyik magyar településsel előfordulhat, hogy hívatlan idegeneket sóznak a nyakába, hogy a közbiztonsággal, a nyugalommal, mindennel fizethet. Mindenével megfizethet annak érdekében, hogy Orbán Viktorék megfeleljenek az Európai Uniónak.”

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!