2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Mohácson is kifütyülték Orbánt

2017. április 25., kedd 18:24, frissítve: kedd 18:44

Tüntetők fogadták Mohácson Orbán Viktort. A miniszterelnök egy, a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó vágóhíd átadójára érkezett, de füttyszó fogadta.

Az átadásra érkező miniszterelnököt az Együtt aktivistái várták az üzem bejárata előtt. A füttyszóval Orbán Viktor politikája ellen tiltakoztak. Berkecz Balázs alelnök szerint valamilyen módon muszáj, hogy eljusson a kormányfőhöz az a hír, hogy az emberek nagy részének elege van belőle, hogyha nem lehet másképp Orbán Viktornak üzenni, akkor füttyszóval kell neki üzenni.

Az üzem indulása késett, mert a szükséges dolgozói létszámot csak nehezen tudták feltölteni. Emiatt több száz millió forinttal többet kell munkabérre kifizetni. Pókos Gergely, a MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója kifejtette: sikerült magyar szakembereket visszacsábítani nyugat-európai vágóhidakról. „Aki a mi szakmánkban dolgozik, az tudja, hogy ez néha elég nehéz. Reménykedünk abban, hogy a közeljövőben mind több hentes dönt majd úgy, hogy visszajön Magyarországra, és a mohácsi vagy más üzemekben talál munkát” – mondta.

A vágóhíd egyik tulajdonosa a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm Zrt. A cég vezérigazgatója szerint az ágazat még mindig küzd a feketegazdaság ellen. Csányi Attila, a cég vezérigazgatója úgy vélte, valahogy átláthatóbbá és finanszírozhatóbbá kellene tenni az őstermelői adórendszert és a Nébih és a NAV munkáját, vagy erőforrásait lehetne még tovább erősíteni, az sokat lendíthetne még az ágazaton.

Orbán Viktor az avatáson arról beszélt, a sertéshúságazat kezdi visszanyerni régi fényét, mert a magyarok egyre több hazai terméket vásárolnak: „Mohácsról nemcsak egy elvesztett csata, hanem egy megnyert háború is eszébe juthat. Egy háború, amit azért vívtunk, hogy megmaradjon a nemzeti húsiparunk, és az asztalunkról ne tűnjenek el a kiváló minőségű és echte magyar termékek. Elmondhatjuk, hogy ezen a területen nyerésre állunk, és ma egy újabb fontos győzelmet arattunk.”

A mohácsi üzem 2020-ra szeretné elérni az évi 750 ezer sertés feldolgozását, de a végső cél az egymillió elérése.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!