2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ottó 03:00

Belföld

Gyöngyösi és a Jobbik éveken át támadta Izraelt

Néhány évvel ezelőtt a Jobbik elnöke még élesen támadta Izraelt, listázni akarta a zsidó képviselőket, és Palesztina mellett szabályos kampányt folytattak. A párt korábbi elnöke pedig minden magyar kapcsolatot meg akart szakítani a zsidó állammal. Azonban a szombati terrortámadás után Gyöngyösi Mártonnak változott a véleménye: most már elítéli a Hamász cselekedetét.

  • Gyöngyösi és a Jobbik éveken át támadta Izraelt

"Pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára."

– Listázni akarta a zsidó származású képviselőket még 2012-ben a magyar országgyűlésben Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke.

"Érted is egy zsidó halt meg Marci!" – Ezt pedig már az emberek üzenték az egyik transzparensen pár nappal a botrányos kijelentései után Gyöngyösi Mártonnak. Ám a Jobbiknak és a párt jelenlegi vezetőjének nem ez volt az első alkalom, hogy a zsidókat és Izraelt támadta.

2012-ben tüntetést szerveztek az izraeli nagykövetség elé, ahol a Jobbik akkori elnöke Vona Gábor azt mondta: Izrael a gázai hadművelettel ismét bebizonyította, hogy egy „rasszista diktatúrát működtet, és létrehozta a történelem legnagyobb koncentrációs táborát: Gázát”.

A politikusok akkor be is mentek a vonuló tömegbe, ahol a demonstrálók a zsidókat gyalázták, "gyilkosnak" nevezték Izraelt és az "éljen a Hamász" kiáltásokat skandálták.

2014. júliusában pedig Gyöngyösi Márton egy palesztin párti tüntetésen szólalt fel a Hősök terén. Egyértelműen az arabokra utalva arról beszélt, hogy minden magyar embernek kötelessége odaállni a szabadságszerető népek mellé.

A párt még ugyan ebben az évben minden magyar kapcsolatot meg akart szakítani a zsidó állammal.

"Imádkozzunk a Szentföldért! Amit a Hamász tesz, az maga a terrorizmus: barbár, és elfogadhatatlan."

– Ezt pedig már közösségi oldalán írta Gyöngyösi Márton miután Izraelben szombaton terrortámadás történt. A Jobbik vezér részvétét fejezte ki és most már elítéli a Hamász cselekedeteit.

A Hamász célja egyébként az 1987-es megalakulásuk óta mindig is Izrael és a zsidóság eltörlése volt.

"Nagyon sok olyan kritikát kaptam, hogy hát 10 évvel ezelőtt nem tudom hol álltunk ebben a kérdésben, és a palesztinok mellett foglaltunk állást, azért azt szeretném nagyon hangsúlyosan tehát, visszautasítani minden olyan feltételezést, hogy mi bármikor is terroristákat támogattunk volna." – Kedden este már így mentegetőzött az ATV-ben Gyöngyösi. A politikus szerint a Hamász akcióját minden épelméjű embernek el kell ítélnie.

"Nyilvánvaló, vannak olyan antiszemita felhangok, akár a politikában akár a társadalom különböző köreiben, amik nem megnyugtatóak és aggodalomra adnak okot." – Ezt pedig már a Mazsihisz elnöke mondta. Grósz Andor kiemelte: a magyar állam azonban támogatja a hazai zsidóságot, és zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 2-1-re győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombat esti mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!