2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:00

MNB-s dolgozók Jamaicában: Nagy Márton szerint a színvonal számít

2017. szeptember 25., hétfő 20:03

A jegybanki alkalmazottak jamaicai útja is téma volt a parlamentben. Sosem a helyszín, hanem az adott rendezvény szakmai színvonala és az ott megszerezhető tudás a fontos – válaszolta a jegybank alelnöke a szocialista politikusnak.

A szocialista Burány Sándor az MNB-s urizálás bizonyítékának nevezte, hogy az olcsó dolgozói hitelek és a magas fizetések mellett még luxusutakra is futja a közpénzből a Matolcsy György vezette intézménynél. A karibi szigeten ráadásul olyan időpontban töltöttek heteket a jegybanki tisztviselők, amikor nem is volt gazdasági témájú konferencia.

„Az önök munkatársai előszeretettel utazgatnak, mint tudjuk, a napfényes Jamaicába. Idén csaknem három alkalommal jártak a karibi országban, és ezeknek az utaknak az összköltsége meghaladta a 10 millió forintot. Áprilisban ráadásul sajtóhírek szerint úgy töltött a jegybank egyik alkalmazottja 16 napot a Montego-öbölben, hogy ebben az időszakban nem volt olyan nagyobb szabású gazdasági a konferencia a környéken, ami szükségessé tette volna az utazást” – így Burány Sándor országgyűlési képviselő.

A színvonal a fontos

Sosem a helyszín, hanem az adott rendezvény szakmai színvonala és az ott megszerezhető tudás a fontos – válaszolta a jegybank alelnöke a szocialista  politikusnak. Nagy Márton azt hangoztatta, hogy az Értékpapír-felügyeletek Nemzetközi Szervezetének éves konferenciáján azért vettek részt népesebb delegációval, mert jövőre Budapest ad otthont a rendezvénynek, és leendő házigazdaként indokolt tapasztalatot szerezni a szervezési feladatokban. Arra Nagy Márton nem tért ki, hogy nem csak egy jamaicai utazás volt a több mint 1700 külföldi kiküldetés között.

„Ez az út az 1983-ban alapított IASCO, az Értékpapír-felügyeletek Nemzetközi Szervezetének éves konferenciája, amely 110 országból 200 tag körében került megrendezésre 2017-ben Jamaicán, és ennek a következő ülése 2018-ban Budapesten lesz, és Budapest fogja remélhetőleg egyre szélesebb körben a nemzetközi képviselőket vendégül látni” – magyarázta Nagy Márton.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!