2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Miskolci választás: rendőrségi nyomozást kezdeményeztek

2016. január 17., vasárnap 21:40, frissítve: hétfő 18:59

Munkáért cserébe segítette Miskolc fideszes polgármesterét az önkormányzati választásokon, az ígéretekből azonban semmi sem lett – nyilatkozta a Hír TV-nek egy nyíregyházi vállalkozó, aki emiatt jogi lépéseket fontolgat. Elmondása szerint a nem hivatalos kampánystáb irányítása, és a vetélytársról készült kompromittáló fotók eljuttatása a médiának volt a feladata. Kriza Ákos nem nyilatkozik, a miskolci Jobbik a rendőrséghez fordult.

„Elmentek aláírást gyűjteni, telefonon tartották velük a kapcsolatot, és akkor mondták, hogy el kell menni szavazni, aki még nem volt. Ellenőrizték, hogy ki ment el szavazni meg ki nem.” Lakatos Miklós állítja: ő segített Kriza Ákosnak abban, hogy Miskolc polgármesterévé megválasszák. Cserébe elmondása szerint a fideszes politikus pénzt és munkát ajánlott neki és további 150 társának. Ígéretét azonban nem tartotta be, és most már azt is tagadja, hogy valaha találkozott a vállalkozóval. „A Kriza úr meg, ha azt mondja, hogy hazudok, akkor magyarázza el nekem, hogy kerülhettem én el Nyíregyházáról Miskolcra, hogy mehettem be az önkormányzatba úgy, mintha ott dolgoztam volna, miért csinált velünk egy közös céget a Kovács Zsolt, a polgármester kabinetfőnök-helyettese, miért kértek tőlünk árajánlatot? Miért adták ide a kulcsokat a lakásokhoz, amiket fel kell újítani? Én erre várok választ” – mondta Lakatos Miklós.

A nyíregyházi vállalkozó azt mondja: a történtek miatt a kancelláriaminiszternek is írt levelet és azt ígérte, napokon belül a Hír TV-hez is eljuttatja a bizonyítékokat. Most azt várja el a miniszterelnöktől, hogy ha bebizonyosodik, hogy igazat mondott: szólítsa fel lemondásra a polgármestert.

A Jobbik szombaton a miskolci rendőr-főkapitánysághoz fordult és kezdeményezte a nyomozás megindítását. A borsodi megyeszékhely önkormányzati képviselője Kriza Ákostól is válaszokat vár. „Fontos lenne tudni azt is, hogy bevett szokás-e, hogy a miskolci városházán táskából osztanak bemondásra milliókat, nyíregyházi meg még ki tudja honnan érkező vállalkozóknak, mert erről is beszélt Lakatos úr, illetve arról, hogy ő személy szerint egy 150 fős cigányokból álló csapattal kampányolt Kriza Ákos mellett, a szavazás napján gépjárművel utaztatták az embereket, és mindezért cserébe a diósgyőri stadion bontási munkálatait ígérték nekik” – fogalmazott Jakab Péter.

Kerestük Kriza Ákost, Miskolc fideszes polgármesterét, hogy kameránk előtt reagáljon a nyíregyházi vállalkozó vádjaira. Ő közleményében azt írta: nem kíván reagálni a vádakra, rágalomnak nevezte azokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!