2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Mirkóczkié mellett több jobbikos irodáját is feltörhették

,

2017. január 9., hétfő 16:32, frissítve: hétfő 21:33

A Jobbik szóvivője szerint betörhettek több képviselőjük irodájába az Országgyűlési Irodaházban, az ország egyik legjobban védett épületében.

Jakab Péter azt mondja, a betörő felfeszítette Mirkóczki Ádám irodájának az ajtaját is, és mivel Mirkóczki a nemzetbiztonsági bizottság tagja, akár államtitok is kerülhetett a tolvajokhoz.

„A mai napon 11 óra körül Tokody Marcell fővárosi képviselő lett figyelmes, hogy három iroda ajtaja is nyitva van, közte az ő irodájának az ajtaja is. És nem utolsósorban Mirkóczki Ádám képviselő irodaajtaján olyan külsérelmi nyomokat találtunk, amelyből csak arra lehet következtetni, hogy ezt az irodát feltörték, felfeszítették. Ez azért is fontos, mert nem csak országgyűlési képviselő, hanem a nemzetbiztonsági bizottság és a honvédelmi bizottság tagjaként minősített adatokkal, államtitkokkal foglalkozik és dolgozik, tehát amikor ezeket az irodákat felfeszítik, államtitkok is veszélybe kerülhetnek” – nyilatkozta Jakab Péter, a párt szóvivője.

Azóta a Belügyminisztérium is megszólalt. A tárca közleménye szerint szerint, úgy tűnik, egyik irodába sem törtek be, a zárak egyszerűen elvástak. A BM azt írta: „a helyszíni szemle elsődleges megállapításai szerint két iroda ajtaján a természetes használatból, elhasználódásból, és nem erőszakos feszítésből származó sérülések láthatóak, és a harmadik zárszerkezeten sem találtak klasszikus feszítési nyomot. A szakértők azért még vizsgálódnak”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!