2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

„Mindent elkövetek, hogy Rogán Tónikán karperec legyen”

2017. április 19., szerda 23:30, frissítve: csütörtök 08:09

Bár a ciklus végével bejezi parlamenti munkáját Sallai R. Benedek, a politikának nem fordít hátat, csak országgyűlési képviselőként nem kíván tovább tevékenykedni. Az LMP politikusa hálás, hogy a lehetőséget megkapta, de most másik eszközt keres, amellyel változtatni tud az emberek sorsán. Emellett ugyanakkor hangsúlyozta: továbbra is feltétel nélkül hisz az LMP-ben, mert szerinte a párt az egyedüli alternatíva.

„Amíg nem látja be a társadalom, hogy kollaborálás és megalkuvás helyett változásra van szükség, a hatalom tönkreteszi az ellenzék magányos harcosait” – nyilatkozta az Indexnek Sallai Róbert Benedek.

Az LMP politikusa szerint a hatalom tönkreteszi a magányos harcosokat. „Látni azt a folyamatot, ami történik az országban. Sándor Máriát, Ács Sándornét, Horváth Andrást, Ángyán Józsefet, akinek az élete munkáját is beszántották sóval. A nemzeti együttműködés rendszere, a NER nem tolerálja az ellenvéleményeket. Arra lenne szükség, hogy ne egy-egy ember kerüljön célkeresztbe, ne ötfős frakcióknak kelljen küzdeniük, hanem sokkal szélesebb társadalmi rétegeknek felvállalniuk a küzdelmet, hogy valami jobb történjen az országban” – mondta.

Arra a felvetésre, hogy ezért pont egy politikus, egy képviselő tehet, Sallai R. Benedek azt mondta: „Ez tévedés. Pont ez a frusztrációm oka. Megkeres egy anyuka, aki a beteg gyermekét neveli, és mellette nem tud elmenni dolgozni, és nem tudok segíteni neki. Országgyűlési képviselőként megkeresnek olyan emberek, akiknek elvették a földjét, a megélhetését. Kitettek utcára embereket, akik felvállaltak egy véleményt valamivel szemben, és hozzánk fordul sok reményvesztett ember, akin nem tudunk segíteni.”

A zöldpárti politikus hozzátette: nagyon kevés az a sikerélmény, amikor ötfős frakcióként tudnak valakinek segíteni. Úgy véli: az LMP sok tekintetben eredményes, ennek ellenére emberek életén nem tud változtatni, ezt pedig sikertelenségnek könyveli el. Sallai R. Benedek szerint egy nagyobb létszámú frakcióval már tudnának segíteni, például a jogalkotással, a kormányzati eszközökkel vagy éppen a közigazgatással.

Sallai R. Benedek nem érzi úgy, hogy cserben hagyta a pártját. „Megnézem, hol tudok hatékonyabban dolgozni. Három éve küzdök, borogattam trágyát, csináltam parlamenti akciót, szerveztem tüntetést, mégsem változtak meg a társadalmi problémák.”

A képviselő úgy véli, csináltak egy rendszerváltó pártot, amely a Lehet Más a Politika. „Megcsináltuk, s arra hivatott, hogy elzavarja és elszámoltassa a rendszerváltó elitet, csak jelen pillanatban a mozgásterünk nagyon szűk.”

Sallai R. Benedek szerint nem arról van szó, hogy visszavonul, hanem hogy most, amikor erősödik LMP, ne tévesszék meg a választókat. „Most arról van szó, hogy hazamegyek Szolnok megyébe, ott ténykedek tovább, és ha szükséges, akkor még meggondolom, hogy országos politikával foglalkozzak.”

Sallai R. Benedek nem érti, miért gondolja bárki is, hogy csak országgyűlési képviselőként tud tenni az emberekért. „Maradok az LMP-ben, mindent el fogok követni, hogy sikeres maradjon a párt, hogy elszámoltassuk a szétlopott vagyon haszonélvezőit. Mindent elkövetek azért, hogy Rogán Tónikán legyen karperec, és elvigyék.”

A LMP-s politikus ugyanakkor úgy véli: az aránytalan választási törvény ellenére legyőzhető a Fidesz 2018-ban.

Tekintse meg a teljes interjút:


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!