2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

„Mindenkinek tudnia kell, ki, mikor, mennyi jutalékot tett zsebre”

Hír TV

2018. január 24., szerda 12:51, frissítve: szerda 13:04

Hiába a jogerős bírósági ítélet, továbbra sem adja ki a működésére vonatkozó adatokat az Erzsébet-utalványokat forgalmazó cég. A szocialista Korózs Lajos fordult közérdekű adatigényléssel a céghez, melyben arra volt kíváncsi, hogy mennyi jutalékra tettek szert az utalványok forgalmazása során.

Decemberben a Fővárosi Törvényszék ítéletében kötelezte a forgalmazó céget a kért adatokat kiadására, ám az állami cég ennek nem tett eleget, és a Kúriához fordult. Végleges döntés a napokban várható.

– Abba gondoljon bele, hogy ha mondjuk a kibocsájtási jutalék egy 30 milliárdos kibocsájtásnál 2 százalék, akkor ott valaki kapott 600 millió forintot. A forgalmazási jutalék 5 százalék. 30 milliárd forintnál már milliárdos nagyságrendű az a jutalék, amely képződik. Mert tudjuk jól, hogy ilyen jutalékok vannak, ez benne van az ő alapszabályukban. Innentől kezdve, azt hiszem, hogy mindenkinek tudnia kell, hogy ki, mikor, mennyi jutalékot kapott, és ki és hogyan tette ezt zsebre? – nyilatkozta az MSZP országgyűlési képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!