Mindenki tudta, hogy mit lehet kérni az uzsorástól + Videó

PR, 2012. május 2., szerda 13:59, frissítve: csütörtök 15:25
A Kaposvári Városi Bíróságon megkezdődött annak a férfinak a pere, akit uzsora-bűncselekménnyel vádolt az ügyészség. Somogy megyében ez az első olyan ügy, amely vádemeléssel zárult.

A 44 éves büntetett előéletű vádlottról mindenki tudta Csökölyön, hogy nemcsak pénzt, hanem más árukat is kölcsönad, szalámit, krumplit, bort. Minden esetben százszázalékos kamatra dolgozott.

Az ügyészség hat károsult esetében látja bizonyítottnak, hogy bűncselekmény történt. A férfi az árucikkek átadását elismerte, de tagadta, hogy százszázalékos kamatot kért, azt állította, csak a rendes árukat szerette volna visszakapni. A készpénz átadását teljes mértékben tagadta.

Mindenki tudta, hogy mit lehet kérni az uzsorástól

A tárgyalás tanúmeghallgatásokkal folytatódott, elsőfokú ítélet az ügyben a nyáron várható.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása