2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Milliárdokkal gyarapodik Seszták városa

2016. december 21., szerda 19:00, frissítve: csütörtök 12:15

Focicsarnok, sportcsarnok, gyúróterem, parkoló: több mint hat és fél milliárd forintot kapott karácsonyra a fejlesztési miniszter városa a kormánytól. Kisvárdával együtt gyarapodhat Tállai András adóügyi államtitkár szűkebb pátriája is: a mezőkövesdi sportszálló építését 500 millió forinttal segítik a magyar adófizetők.

A kisvárdai NB2-es klubnak háromezer férőhelyes arénát álmodtak, minden ötödik kisvárdai lakosnak jut benne hely, miközben az őszi szezonban átlagosan 1500-an látogattak el a csapat hazai meccseire. A stadion megközelítésére és a parkolóra félmilliárd forintot kapott a kormánytól Seszták Miklós fejlesztési miniszter városa.

„Ha magas a nézőszám, akkor fontos” – így felelt a területi közigazgatásért felelős államtitkár a Hír TV-nek arra a kérdésére, hogy fontos-e ötszázmillió forintot költeni a kisvárdai stadion kiszolgálására. A városban jutnak adófizetői forintok egyéb fejlesztésekre is, köztük fedett labdarúgócsarnokra, önálló, multifunkcionális sportcsarnokra és a gyógyfürdőre. Összesen több mint hat és fél milliárd forintot kap karácsonyi ajándékként a város.

„Ezek nyilván most kiragadott példák, de azt gondolom, hogy nagyon sokan kapnak útfejlesztéshez, oktatási intézmény fejlesztéséhez, óvodafejlesztéshez pénzt” – vélte Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár.

A Baranya megyei Siklós mellé nem szegődött a szerencse, a kisváros útfelújításra pályázott, de egy forintot sem nyert.

– Az  előző ciklusban a kormánypárt támogatott engem mint polgármestert. Akkor is függetlenként indultam. Akkor meg tudtunk állapodni. Most nem tudtunk megállapodni, most indítottak saját jelöltet, aki kikapott tőlem.

– És úgy érzi, hogy emiatt büntetik a települést?

– Mélységes meggyőződésem.

(Marenics János, Siklós polgármestere)

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint sem számíthat pluszpénzre egy település, ha nincs erős kormányzati hátszele.

„Megszoktuk az év végén, hogy adott esetben ahol miniszter vagy erősebb érdekérvényesítésű politikus van, ott többletforrások érkeznek a településre – mondta Gémesi György, hozzátéve: – Ez azért szerencsétlen dolog, mert máshol, ahol rászorul egy-egy település egy-egy fejlesztésre vagy adott esetben működési forrásra, az is politikai döntéstől függ.”

Az érdekérvényesítésre Mezőkövesd sem panaszkodhat. A város országgyűlési képviselője Tállai András adóügyi államtitkár, aki egyben a helyi futballklub elnöke is. A Zsóry FC sportszállót épít a Matyóföld szívében, az építkezéshez a kormány ötszázmillió forinttal járul hozzá.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!