2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Migránsozással válaszolt a kritikus polgármesternek Németh Szilárd

Hír TV

2017. november 19., vasárnap 12:12, frissítve: vasárnap 18:19

A politikus szerint Alpár György azért ment neki a konzultációs kampánynak, mert migránsokat akar Drávaszerdahelyre engedni.

Németh Szilárd szerint migránsokat akar Drávaszerdahelyre engedni a helyi polgármester – legalábbis a fideszes politikus ezzel magyarázza Alpár György kritikáját.

A településvezető a Facebookon üzent Szijjártó Péternek a Fidesz nemzeti konzultációs telefonos kampánya miatt. Szerinte ugyanis fontosabb problémák is vannak ennél, például, hogy a településtől idén már 11 millió forintot vont el az állam szociális hozzájárulás címszóval. A Fidesz alelnöke nem osztja a drávaszerdahelyi polgármester véleményét.

„Konzultáljon először a saját választóival ott, Drávaszerdahelyen. Én anno ezt így csináltam Csepel polgármestereként. Ez bejön, higgye el a polgármester úr” – mondta Németh Szilárd.

Gémesi kiállt a településvezető mellett

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke elfogadhatatlannak nevezte az elvonást. Gémesi György a Hír TV-nek azt mondta: a probléma nemcsak Drávaszerdahelyt érinti, hanem több más települést is.

„A településnek csak saját bevétele van, állami támogatást nem kap. 35 millió forintból elvettek 10-et szolidaritási adóként úgy, hogy a településen nincs is iskola. 5 településsel együtt tartottak fent egy iskolát, és ennek kapcsán, amikor ennek az államosítása megtörtént, elvettek 11 millió forintot. Ez elfogadhatatlan, mert nem arról van szó, hogy a települések egymás iránt szolidaritást nyilvánítsanak, hanem arról van szó, hogy az állam elveszi ezeket a forrásokat” – jelentette ki a gödöllői polgármester.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!