2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Együttműködés nélkül nem lehet kezelni a helyzetet

2015. október 4., vasárnap 07:44, frissítve: vasárnap 10:04

A menekültkérdés lehetséges megoldásairól tanácskozott több párt, civilszervezet és egyesület képviselője. A konferencia résztvevői abban egyetértettek, hogy együttműködés nélkül nem lehet kezelni a helyzetet.

Migránsok a szerb–horvát, a horvát–magyar, a magyar–osztrák és az osztrák–német határon. Nemzetközi együttműködés nélkül a tömeges bevándorlás nem kezelhető. Ebben teljes volt az összhang egy budapesti konferencián a különböző pártok képviselői között. Szerintük magyar út nincs, de az uniós szabályok is módosításra szorulnak. „Azért a Dublin 3 egyezményről mondjuk el, hogy az bevándorlás szempontjából békeidőkben született. Az ma betarthatatlan nemcsak Magyarországnak, hanem minden uniós tagállamnak betarthatatlan, tehát azzal valamit kezdeni kell” – mondta a Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám.


A jelenlegi kormányt rendszeresen bíráló sztárügyvéd tévútnak tartja a szeptember közepétől hatályos törvényi szigorításokat. Magyar György is aláírta az Ügyvédek a jogállamért nevű csoport tiltakozó levelét. „Egyesek, kettesek vagy talán négyesek azt gondolják, hogy jogi eszközökkel lehet ezt a kérdést megoldani. Mi, ügyvédek fel kellett, hogy emeljük a hangunkat azok ellen a statáriális eljárások ellen, amit voltak szívesek az elmúlt napokban bevezetni, amellyel elérik azt, hogy nem emberek ellen hoznak döntéseket, hanem idegenek ellen hoznak döntéseket, és olyan döntéseket, amelyeknek a világon semmi értelmük nincs. Igazán felesleges a büntetőeljárást és a büntető igazságszolgáltatást igénybe venni azokra a személyekre vonatkoztatva, akik ide jönnek azért, hogy átutazzanak vagy idejönnek azért, mert menekültek” – fogalmazott az ügyvéd.

Az elrettentés nem vezet sehova – erről már Kovács László korábbi szocialista külügyminiszter beszélt. „A megoldásba a fogadás megszervezése, az ellátás, a regisztráció, az egyéni elbírálás, az elosztás, aki nem jogosult a menekültstátuszra annak a hazaszállítása, aki meg jogosult, annak az integrálása. Körülbelül ezek azok a lépések” – szögezte le a volt külügyminiszter.

Tarjányi Péter rendőrségi szakértő arra számít, hogy a migráció okozta feszültségek zavargásokhoz vezethetnek a menekülttáborokban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!