2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Miért kell szétverni a Sportkórháznak szánt épületet?

2017. június 18., vasárnap 11:27, frissítve: vasárnap 12:51

Hiába áll 15 éve üresen egy szinte teljesen kész kórházépület, mégsem oda költözik a Sportkórház. Az eredetileg számukra épített komplexumot a Testnevelési Egyetem kapja meg, irodaházat alakítanak ki belőle. A Sportkórház június végéig költözik egy olyan épületbe, amit tízmilliárd forintért újítanak majd fel.

Most még fogadja a betegeket a Sportkórház Alkotás úti épülete, de néhány héten belül lakat kerül rá. Az osztályok folyamatosan költöznek a néhány kilométerrel távolabbi Karolina útra.

„A Testnevelési Egyetem bővítése miatt a Sportkórház költözik, június 30-ig fog átköltözni a Sportkórház döntő része, amely egy korábbi, másik klinikát vesz igénybe a XI. kerületben, ha jól mondom. Ide, vagyis az egykori ortopédiai klinika üresen álló épületébe költöznek. A kívülről nem túl jó állapotú komplexum felújítására és bővítésére 2019-ig tízmilliárd forintot különít el a kormány. A munkálatokat azonban úgy kell majd elvégezni, hogy közben a kórháznak zavartalanul működnie kell. Hogy pontosan milyen munkálatok és milyen ütemterv szerint zajlanak, azt nem tudni” – erről Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszer beszélt a kormányinfón.

A leharcolt épületnél sokak szerint lenne jobb megoldás is: az Alkotás úton éppen a Sportkórháznak építettek egy szárnyat, ami 15 éve üresen áll. A gyógyítási céloknak teljesen megfelelő kialakítású kórházépületbe most a Mocsai Lajos vezette Testnevelési Egyetem költözik majd be, irodaházat alakítanak be belőle.

Komáromi Zoltán háziorvos három hónapja járta be az épületet, ami szerinte gyakorlatilag teljesen kész van.

„Rendelők vannak benne, kórtermek vannak benne, a lifteknek a helye megvan, a betegszobáknak a hely meg van, és ezt most úgy néz ki, hogy szét fogják verni, és csinálnak belőle egy irodaépületet, egy gigantikus irodaépületet a Testnevelési Egyetemnek, aminek egyébként vannak épületei. Nem is értem, hogy egy eredetileg egészségügyi intézménynek készült épület és az állagát 15 évig megőrző épületet miért kell szétverni” – fogalmazott a háziorvos.

Komáromi Zoltán szerint az is gondot okoz majd, hogy a Sportkórház eddig ellátta a környék idősebb betegeit is, akik közül sokan nem fognak tudni elmenni az új kórházba, így csökkenhet az ellátásuk minősége.

A Hír Televízió arra vonatkozó kérdésére, hogy miért nem a már meglévő épületet használják, illetve hogy összesen mennyibe kerül a Sportkórház átköltöztetése, az illetékes Emberi Erőforrások Minisztériuma nem válaszolt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!