2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Miből él Juhász Péter?

Valótlannak tartja Juhász Péter vagyonnyilatkozatát, ezért összeférhetetlenségi vizsgálatot kezdeményez az V. kerület alpolgármestere az ellenzéki politikussal szemben. Juhász Péter bevallásában semmilyen ingó vagy ingatlan vagyonról nem számolt be, csupán egy 6 millió forintos tartozásról. Juhász Péter későn benyújtott vagyonnyilatkozatából nem derül ki, miből élt eddig. Az Együtt belvárosi politikusa az idei választási kampányok alatt rendszeresen kérte számon a kormánypárti politikusok vagyongyarapodását.

„Felszólítom Szentgyörgyvölgyi Pétert, hogy ne csak a lakásról mondjon le, hanem fizesse vissza ezt a több millió forintos összeget, és mondjon le a polgármesteri megbízatásáról, hiszen méltatlanná vált erre.” – Szigorú szavakat használ Juhász Péter, ha ellenfelei vagyonosodásáról kell beszélnie. Az V. kerület képviselő-testületébe frissen bekerült politikus saját vagyonnyilatkozatában viszont semmilyen ingó vagy ingatlan vagyonról nem számolt be. A belváros alpolgármestere ezért összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett a Bajnai-párt politikusával szemben.

– Ebből úgy tűnne ki, mintha ő és a családja az elmúlt években éheztek volna, de egy másik kérdés is felmerül, mi van azzal a személygépkocsival, amit egész évben használt, hiszen erről sem tüntetett fel semmit a vagyonnyilatkozatban. Ezek azok az okok, amik miatt kezdeményeztem az összeférhetetlenségi eljárás lefolytatását az önkormányzat illetékes bizottságánál – mondta a Hír TV-nek Böröcz László V. kerületi alpolgármester.

Böröcz László szerint furcsa, hogy Juhász Péternek vagyonnyilatkozata szerint foglalkozása, jövedelme, ingatlana, ingósága és megtakarítása sincs, csak közel 6 millió forint tartozása.

„Én 100 százalékig magabiztos és nyugodt vagyok Juhász Péter vagyonosodását érintően.” – Az Együtt társelnöke megbízik párttársában. Szigetvári Viktor szerint Juhász Péternek tisztességes forrásból tisztességes jövedelme van, amit tisztázni is tud majd. „Juhász Péter a vagyonáról elszámol, ha ebben van helyi eljárás, akkor nyilván ebben partner lesz. Nem látok ebben tisztázni valót, nekem magabiztos az a hitem, hogy Juhász Péter tisztességes politikus, aki küzd a lopások ellen. Éppen ma az ellen, hogy Portik feleségének vagy élettársának adott lakást vagy ingatlant az V. kerület” – nyilatkozta Szigetvári Viktor a Hír Televíziónak.

Juhász Péter az önkormányzati kompenzációs listáról került be az V. kerületi képviselő-testületbe. Megválasztották az oktatási bizottság elnökének is, így összesen 286 ezer forint tiszteletdíjat kap majd havonta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!