2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Bayer show 00:05

Mezőhegyes: csak 12 ingatlannál állították le az árverezést

2015. december 10., csütörtök 14:50, frissítve: csütörtök 17:02

Tegnap leállította a mezőhegyesi földek egy részének elárverezését a Fővárosi Törvényszék gazdasági kollégiuma. A Békés Megyei Kormányhivatal ma azt hangsúlyozta, hogy a döntés csak 12 ingatlant érint, a többi földre továbbra is lehet licitálni.

A bíróság azért függesztette fel az aukciókat, mert a Ménesbirtok Zrt. tulajdonosai korábban már pert indítottak a terület szerintük jogtalan szétdarabolása miatt. A cég szerint az érintett 4-500 hektáron olyan értéknövelő beruházások történtek, amelyeket kompenzálnia kellene az új bérlőnek.

Lázár: Mintagazdaságot hozunk létre

Mezőhegyesen állami mintagazdaságot hoznak létre, erre a munkára pedig egy kormánybiztost nevez ki hamarosan a miniszterelnök - jelentette be a kancelláriaminiszter. A magánkézben lévő mezőhegyesi ménesbirtok zrt. dolgozóinak állami garanciát ígért munkájuk megtartására Lázár János, aki ma villámlátogatást tett a településen. Tegnap leállította a mezőhegyesi földek egy részének elárverezését a Fővárosi Törvényszék, de a többi földre továbbra is lehet licitálni.

„Tegnap született egy bírósági ítélet ami megkérdőjelezi az eddigi bérleti szerződéseknek a legitimitását. Jogorvoslatért újra bíróságra megyünk, és bármi is a bíróság döntése, a helyi gazdák számára a földbérlés vagy a földvásárlás lehetőségét biztosítani fogjuk. Ezt elmondtam a polgármester úrnak is aki úgy látom, ezt elfogadta, és a város szempontjából nyilván az a legfontosabb, hogy legyen egy állami ménes, amely munkát és lehetőséget biztosít az embereknek” – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!