2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Metrófelújítás: Tarlós megtalálta a hiányzó forrásokat

2017. június 10., szombat 11:22, frissítve: szombat 11:39

Megtalálta a hiányzó forrásokat a metrófelújításához a főpolgármester. A 3-as metró ügye előkerült a Fidesz választmányi ülésén is, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.

„Tessék megjegyezni, amit mondok: én ezt fel fogom újítani, akárki, akármit beszél, rikácsol, hazudik, ellenségeskedik, dehonesztál vagy próbálkozik” – már a hiányzó forrásokat is megtalálta Tarlós István főpolgármester, a 3-as metró felújítására. A városvezető az ATV ben arról beszélt, hogy erre a főváros gazdálkodásának maradványértéke fog fedezetet nyújtani, amennyiben erre Brüsszelben is rábólintanak.

„Ez a pénzmaradvány nemcsak a hátralévő két tender fedezetét biztosítja, hanem a hátralévő projekt teljes befejezését tekintve is” – mondta Tarlós.

Hozzátette: a kormánnyal érvényes támogatási szerződésük van 137,5 milliárd forintról, így a munkálatok már ősszel, az északi szakasz állomásaival és a teljes alagúttal megkezdődhet.

A 3-as metró felújítása a Fidesz választmányi ülésén is téma volt, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett. Kocsis Máté a Hír TV kérdésére azt mondta, minden támogatást megadnak a főpolgármesternek a 3-as vonal felújításához.

„A 4-es metrót is ez a főpolgármester fejezte be, melyet a szocik és a liberálisok meglehetősen furcsa finanszírozási modellben hagytak itt. Ahogy azt meg tudtuk oldani, úgy ezt is meg fogjuk, pedig arra is sokan azt mondták, nem leszünk rá képesek. Bízzanak bennünk, a főpolgármester úrral még nem tudtunk egyeztetni a 3-as metró finanszírozási kérdéseiről, de ez kedden megtörténik, afelől nyugodt vagyok, hogy ez megvalósul” – így Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.

A Nyugati téri felüljáró esetleges elbontásával kapcsolatos felvetésre a józsefvárosi polgármester úgy reagált: van ilyen elképzelés, de végleges döntés még nincs az ügyben.

Közben a BKV jelezte, hogy szombat reggeltől folyamatosan visszaállítja a forgalomba a felújított metrószerelvényeket. A kocsikkal egyébként már a forgalomba állásuk után több probléma is volt, március elején többször jelzett ajtóhibát az egyik szerelvény.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!