2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Százmilliárddal hízott Mészáros vagyona

,

2017. április 27., csütörtök 21:17, frissítve: csütörtök 21:39

Egy év alatt száz milliárd forinttal gyarapodott, vagyis megötszörözte vagyonát Mészáros Lőrinc – derült ki a napi.hu száz leggazdagabb magyart rangsoroló kiadványából.

Orbán Viktor gázszerelő barátja így már az 5. legtehetősebb vállalkozó Magyarországon 120 milliárd forintjával. A felcsúti polgármestert tavaly még csak a 31. helyen jegyezték 24 milliárddal. Andy Vajna filmügyi kormánybiztosnak is nyereséges éve volt, 16 milliárddal lett gazdagabb. A lista elején az OTP vezére, Csányi Sándor áll, ő 200-ról 260 milliárdra növelte vagyonát egy év alatt.

A listát egy befolyásrangsorral is kiegészítették, azon Csányi Sándort csak Orbán Viktor miniszterelnök előzi meg.

„A DK szerint elképzelhetetlen, hogy valaki a politikában létezik, gyakorlatilag a pályafutása kezdete óta körülbelül 30 éve, és ekkora vagyonra tegyen szert. Szerintünk Mészáros Lőrinc stróman, valójában Orbán Viktor vásárol be, és lesz egyre gazdagabb. A DK a 2018-as választás után Mészáros Lőrinc vagyonát vissza fogja adni az embereknek” – reagált Gréczy Zsolt, a párt szóvivője.

A Jobbik kormányra kerülése esetén visszavenne minden olyan közpénzt, amelyeket törvénytelenül, trükkökkel szereztek meg. Szilágyi György, az ellenzéki párt parlamenti képviselője Orbán Viktor miniszterelnök egy korábbi kijelentésére utalva azt kérdezte, hány embernek viszkethetett a tenyere, amikor napközben meghallották, hogy Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere tavaly 100 milliárd forintot keresett. A politikus felháborítónak tartja ezt, mert szerinte a szóban forgó összeg közpénz.

„Van egy rossz hírem Mészáros Lőrincnek és Orbán Viktornak is, vissza fogjuk venni ezt a pénzt. Minden olyan pénzt, amit törvénytelenül vagy trükkökkel szereztek meg, azokat a Jobbik vissza fogja szerezni. Elszámoltatás lesz ebben az országban, bevezetjük a földesúr adót, vissza fogjuk venni azokat a közpénzeket, amiket ők el vettek az elmúlt időszakban az emberektől, hiszen mindannyiunk pénzét vették el” – mondta az ellenzéki politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!