2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Mészáros: Okosabb vagyok, mint Mark Zuckerberg

2017. február 28., kedd 20:13, frissítve: kedd 20:13

Okosabb, mint a Facebook alapítója – Mészáros Lőrinc ezzel magyarázza, hogy cégének árbevétele gyorsabban gyarapodott, mint a közösségi oldalé. A felcsúti polgármester a község testületi ülése előtt adott interjút a Hír Televíziónak. Azt mondta: a miniszterelnökhöz fűződő barátsága semmilyen előnyt nem jelent, szerinte a közbeszerzési sikerekhez sem kell politikai kapcsolat.

Okosabb, mint Mark Zuckerberg. A gázszerelőből lett felcsúti polgármester ezzel magyarázza, hogy cégének árbevétele a Facebookénál is gyorsabban nőtt. Az Index számításai alapján 10 év alatt ezerszeresére emelkedett. Mészáros Lőrinc szerint nem azért hasít a közbeszerzéseken, mert a miniszterelnök a jó barátja.

„A közbeszerzésekhez nem kell politikai kapcsolat, hát, ha az kellene, az nagyon nagy baj lenne, közbeszerzéseknél jó árat kell adni, jól kell versenyezni. A közbeszerzés egy verseny” – magyarázta Mészáros.

Szerinte gyarapodása annak köszönhető, hogy cégei mindig precíz munkát végeznek. Azt mondta: Orbán Viktor barátsága sem gazdasági, sem politikai előnyt nem jelent neki.

Hetente, kéthetente beszélünk egymással

A felcsúti polgármester ugyanakkor egy esetleges kormányváltás után akár vagyonával is segítené a miniszterelnököt.

Mészáros Lőrinc azt is elmondta: nem tartja magát oligarchának. Azt pedig még nem döntötte el, hogy 2019-ben újra indul-e a felcsúti polgármesterségért. A kisvasút meghosszabbításáról azonban határozott elképzelése van: nemcsak Bicskéig, hanem Székesfehérvárig építené ki a pályát.

„Most beszéltem épp Székesfehérvár polgármesterével, és nagyon szeretnék, ha össze lenne kötve Fehérvár és Bicske, ehhez, ugye, pénz kell, most egyelőre terv szinten lehet benne gondolkodni” – jelentette ki.

A felcsúti polgármester szerint ezt az utasszám is indokolja, azt mondta: tavaly csak októberig 26 ezren használták a felcsúti kisvasutat. Mészáros Lőrinc nagy lehetőséget lát Felcsút turizmusának fejlesztésében, úgy gondolja, hamarosan szállodát is kell építeni a községben.

Azt, hogy ki építi és hány csillagos lesz, azt nem tudom.

Mészáros Lőrinc azt mondta, az érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotelsnek más a profilja, így nem tartja valószínűnek, hogy a szállodalánc Felcsúton terjeszkedne.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!