2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Mészáros miatt szabadkozik Keszthely polgármestere

2017. május 2., kedd 22:46, frissítve: kedd 23:15

Írásban közölte Keszthely fideszes polgármestere, hogy a Hír TV rosszul értelmezte azt a mondatát, melyben a pályázati pénzek szabálytalan felhasználására és az azokból hasznot húzókra utalt. Ruzsics Ferenc szerint a környezetéből kiragadott szövegnek semmi köze nincs a hétfői tudósításunkban megnevezett személyhez. Szerinte az sem fedi a valóságot, hogy munkatársunk őt kereste a kérdésével, mert őt turisztikai vonatkozásban akarta kérdezni stábunk.

A fideszes városvezető hétfőn beszédében egyebek között azt mondta: „másoknak a becsapásával, félrevezetésével, újabban a pályázati lehetőségekben rejlő kiskapuk kihasználásával próbálnak haszonra szert tenni, nagyjából munka nélkül, és utána ezt a hasznot felelőtlenül élvezik mások kárára”.

Bár Ruzsics nem nevezte meg, kikre gondol, a Jobbik helyi képviselője szerint egyértelmű. Herold János elmondta, szerinte Mészáros Lőrinc az ura a Balatonnak, mivel „az összes strandot, kempinget és egyéb turisztikai helyet felvásárolta”. Hozzátette, szerinte most már minden egyéb problémával a felcsúti polgármesterhez kell fordulni.

Az Együtt továbbment: elvárják, hogy a polgármester mondja el, mit tud a pályázati pénzek szabálytalan felhasználásáról. Ha pedig nincs ilyen információ birtokában, akkor azt árulja el, kikről beszélt az ünnepségen. „Neveket akarunk hallani, azoknak a cégeknek, személyeknek a nevét, akik ezekből a pályázatokból részesedtek, állami vagy európai forrásokat így eltereltek. Amennyiben a polgármester úrnak ezekről valóban információi, bizonyítékai vannak, akkor tárja őket a nyilvánosság elé” – szólította fel Ruzsicsot Molnár Tibor, a párt regionális politikai igazgatója.

A DK önkormányzati képviselője szerint Ruzsics nem először utalt arra, hogy kik kebelezték be a keszthelyi partot. Kovács Viktória emlékeztetett, a Heti Válasz nemrég megjelent cikkében, amelynek címe az volt, hogy Keszthely az új Felcsút, egy olyan mondat hangzott el, hogy „a teljes Balaton-part, néhány foghíj kivételével, a Tiborcz–Mészáros-érdekkörbe tartozik már”.

Keszthely polgármestere félremagyarázásról beszél. Szerinte mondatainak semmi köze sem volt a felcsúti polgármesterhez. Mint írja: a keresztény tanításból levezetett, a munka értékéről általánosságban megfogalmazott záró mondatai csupán egy olyan jelenkori viszonyulásra mutattak rá, amely nemcsak Magyarországon, hanem más országokban is előfordul.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!