2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Mészáros körének termelhetik a hasznot a Quaestor-szállodák

2016. május 4., szerda 10:06, frissítve: szerda 12:11

Mészáros Lőrinc üzleti körének érdekeltségébe kerülhet a zárolt Quaestor-vagyon részét képező mátraházi Lifestyle Hotel Mátra. A károsultak aggódnak, a miniszterelnök kabinetfőnöke nem kommentálja az ügyletet. A milliárdos felcsúti polgármesternél landolhat az egerszalóki Saliris hotel is.

„Kiemelt fontosságú szempont számunkra, hogy mi történik a hotellal, ami a Quaestor-vagyon egyik legértékesebb és egyik legkönnyebben értékesíthető darabja” – Egy mátraházi hotelért aggódnak a Quaestor-károsultak. Ugyanis úgy tudják, hogy a cégcsoport szállodájának üzemeltetője megváltozott, és a profit már máshol landol.

„Azt látjuk jelen pillanatban, hogy már nem a Quaestor üzemelteti. Tehát ebből az következik, hogy már nem a Quaestornak termeli a hasznot. Külső vállalkozóknak: Mészáros Lőrinc vállalkozói körének termeli a hasznot, miközben 12 ezer károsult semmiféle kárrendezésben nem részesül, és ők ebből a vagyonból várnák a kártalanításukat” – tette hozzá Kálmán Pikó István károsult.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter viszont nem aggódik, szerinte minden forint, ami kártalanítási célból a kasszába folyik, az csak jó lehet a károsultaknak – azt viszont már nem kommentálja Rogán Antal, hogy a szálloda Mészáros Lőrinc vagy bizalmasai érdekeltségébe kerülhet.

„– Ott csak jó, ha bármilyen bevétel bekerül abból a vagyonból, amiről ma egyre inkább láthatjuk, hogy az értéke messze nem annyi, mint a Quaestor vezetői korábban beszéltek, hiszen ne felejtsék el, ezeket az ingatlanokat közben komoly banki hitelekkel is megterhelték, ebből adódnak a csődeljárások sajnálatos módon.
– Így most befolyik a piaci összeg?
– Nem tudom, mert nem ismerem az ügynek a részleteit, ahogy mondtam üzletemberek egymás közötti döntéseit sajnos nem áll módomban és nem is tudom kommentálni.”

Az ellenzék szerint elfogadhatatlan, hogy a károsultak nem jutnak a pénzükhöz. „Jelenleg úgy néz ki, hogy bármihez nyúl vagy jelentkezik Mészáros Lőrinc, azt valami csoda folytán megkapja. Orbán Viktor keze van ebben is. Elfogadhatatlan a DK számára, hogy a Quaestor-károsultak könyörögnek a pénzükért, vagy legalább annak egy részéért, hogy megkaphassák, és mindazok, akik a Quaestor-pénzeket lenyúlták, szabadon távoznak, és Mészáros Lőrinc degeszre keresi magát, akár az ő pénzükön is” – mondja Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt szóvivője.

Nemcsak a mátraházi hotel, az egerszalóki wellness-szálló is Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhet – erről már a Heves Megyei Hírlap számolt be. A Saliris hotel üzemeltetője felszámolás alatt áll, a legnagyobb hitelező pedig már jelezte, hogy átvenné a szállodát. Ez a cég közvetve köthető a milliárdos polgármesterhez. A szállóban már leltároznak, május 7-ig nem fogadnak vendégeket.

– Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék, de úgy látom, nem biztos, hogy a legjobbkor jövünk…
– Nem. Zárva vagyunk most a héten.
– És legközelebb szabad hétvégéjük mikor van?
– Nem tudom megmondani, mert a rendszer is karbantartás alatt van. Nem tudok szabad helyeket nézni.
– Teljes leállás van?
– Teljes. Szálloda, fürdő, minden.

A felszámolóbiztos a tulajdonosváltásról nem beszélt, és azt sem árulta el, hogy melyik cégről van szó: „Pontos dátumot nem tudok mondani, ahogy előzőleg is nyilatkoztam már a sajtónak. Két alapvető per van folyamatban, amikor a két per lezárul, akkor lehet tulajdonba adni. Hogy ez négy hónap lesz-e vagy egy év, nem tudom megmondani, ez a bírósági eljárástól függ” – nyilatkozta Nagy László, a Credit Plusz Kft. felszámolóbiztosa.

A felcsúti milliárdos polgármester a földművelés után nemcsak a szállodaiparban próbálja megvetni a lábát – az elmúlt években az építőiparba, az élelmiszeriparba és a vadásztatásba is beszállt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!