2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Mészáros: 50-60 ezren szálltak fel a kisvasútra

2016. december 15., csütörtök 09:00, frissítve: csütörtök 13:02

Két-három megállóval bővítik a felcsúti kisvasutat a következő években – jelentette be a település milliárdos vezetője. Mészáros Lőrinc azzal indokolt, hogy már 50-60 ezren is váltottak jegyet. A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány adatai szerint októberben hat olyan nap is volt, amikor senki nem vett jegyet a 600 millióból épült kisvasútra.

„Köszönünk minden támogatást, nagyon hálásak vagyunk, és köszönjük ezt az élhető falut, hogy mindenben segít nekünk” – elégedettek a felcsútiak a képviselő-testület munkájával. Az idei közmeghallgatáson csak páran jelentek meg.

„A kisvasúthoz kötve a Panchó Arénában és a felcsúti arborétumban 50-60 ezer ember megfordult az idén” – állította a település vezetője, s bejelentette, hogy a kisvasutat Vértesacsáig biztosan meghosszabbítják a következő években.

„A Puskás Akadémiáé a nyomvonal egészen Vértesacsa végéig, amelyet 2007-ben nyilvános árverésen megvásároltunk, odáig szeretnék bővíteni a kisvasutat két-három megállóval. Látványos helyen, az acsai tó mellett menne haladna a vasút, és jó lenne Bicskére becsatlakozni” – mondta Mészáros Lőrinc.

A tervek szerint a felcsúti kisvasút bővítése 2018-ig készülhet el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!