2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Mesterházy: Matolcsy vádjai elképesztő konspirációs elméletek

2017. február 22., szerda 20:13, frissítve: szerda 20:16

Elképesztő konspirációs elméletnek tartja Mesterházy Attila, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke Matolcsy György jegybankelnöknek az Országgyűlésben megfogalmazott vádjait, miszerint egy NATO-szövetséges ország nagykövetsége pénzügyi támadást intézett a hazai bankrendszer ellen.

A politikus Magyarország élőben című műsorunkban elmondta: az általuk javasolt vizsgálóbizottságnak fényt kell derítenie arra is, követtek-e el mulasztást az érintett minisztériumok az ügyben.

„Ő arról beszélt, hogy ez egy forgatókönyv volt, amivel azt éreztette, hogy több hónapon, akár éven keresztül is zajló folyamat lehetett, amikor törekedtek arra, hogy megbuktassák a kormányt. Nézze, egészen biztosan akkor a külügyminiszternek, a Nemzetbiztonsági Hivatalt felügyelő miniszternek, a hírszerzést felügyelő miniszternek erről tudnia kellett, mert valakinek el kellett hárítani ezt a támadást. Ha meg nem tettek semmit, akkor meg alkalmatlanok, akkor mindegyik mondjon le rögtön, hiszen akkor nem kezeltek megfelelően egy komoly veszélyt, amely potenciálisan fenyegetheti Magyarországot. Én inkább azt gondolom, hogy Matolcsy megint nagyot mondott. De hát erre kellene hogy legyen egy vizsgálóbizottság, ahol ezt pontosan körbe tudjuk járni” – mondta a Hír TV-ben az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!