2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Méregdrága a vizes vb utókommunikációja

2017. augusztus 17., csütörtök 18:53, frissítve: csütörtök 20:01

Százmilliókba kerül a vizes világbajnokság sikerpropagandája. A vb kommunikációjával megbízott cég, amely egy kormányközeli üzletember érdekeltségébe tartozik, egyperces kisfilmet készít a sportrendezvény emlékezetes pillanatairól. Az utókommunikációra 230 millió forintot szánnak a szervezők. Az egyik ellenzéki párt szerint ez hűtlen kezelés, de nem érdemes feljelentést tenni, csak egy esetleges kormányváltás után.

A vizes vb hivatalos reklámfilmjét egy kormányközeli üzletember cége készítette. A Trinity Communications Kft.-t a kormány által irányított Nemzeti Kommunikációs Hivatal választotta ki. A szerződést formailag a világbajnokságot szervező állami cég írta alá a vállalkozással, amely eredetileg 3 milliárd forintot kapott volna a munkáért. Az összeget a közelmúltban megfejelték 230 millióval – a vébé utólagos kommunikációja címén. A Trinity Kft. gyárt egy újabb imázsfilmet, amely annyiban különbözik majd a világbajnokságot beharangozó filmtől, hogy a konkrét helyszíneket is bemutatja, nem csak a sportágakat. Az nem egyértelmű, hogy a 230 millió forint csak a film gyártásának költségeit tartalmazza-e, vagy a sajtókampányét, magyarán a hirdetési felületek megvásárlásának díját is.

Borsa Miklós szerint mindenképp be kell számolni a vb-ről utólag is. A Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. szóvivője kijelentette, ugyanakkor ez nem reklámfilm lesz.

– Egy olyan világbajnokságot rendeztünk, amiről azt gondolom, hogy mindenképpen az utókommunikációban is be kell számolni.

– Hol lesz majd ez az alkotás látható, és miért kerül ennyibe? Televíziókban lesz látható? 230 millió forintba kerül egy egyperces film – ön szerint ez reális?

– Nem egyperces film lesz, csak több film készül.

– Milyen hosszúságúak ezek az alkotások?

– Többféle hosszúságúak lesznek, és mikor elkészülnek, akkor meg tudják nézni.

– Ön szerint reális, hogy több ilyen  rövid reklámfilmet ennyiért csinálnak? Ha nemzetközi összehasonlítást nézünk, akkor ez a világ legdrágább reklámfilmjére is esélyes lehet!

– Ez nem reklámfilm lesz, tehát reklámfilmekkel nem kell összehasonlítani, azon kívül, mint mondtam, több film készül el.

Hasonló hosszúságú reklámfilmeket jóval olcsóbban szoktak kihozni. Az LMP sokallja is a közel negyedmilliárdos összeget.

„Nyilvánvalóan hűtlen kezelésről van szó, természetesen egy kormányváltás után érdemes megtenni a feljelentést, hiszen hogyha a kormány mint károsult teszi meg a feljelentést, akkor Polt Péter ezt nem fogja tudni már elkaszálni. Nyilvánvalóan lesz következménye. 230 millió forintért összevágott felvételeket kell majd csinálni, mert nyilvánvalóan a korábbi felvételeket kell majd összemontírozni. Mindenki számára egyértelmű, hogy ez hűtlen kezelés” – szögezte le Hadházy Ákos társelnök.

A Trinity Communications Kft.-vel kötött szerződésnek van egy olyan pontja, amely szerint a vb népszerűsítésére szánt 3 milliárd forintból 600 millió kormányzati kommunikációs célokra használható fel. A kormánypárti sajtóban már feltűnt egy olyan propagandafilm, amely a világbajnokság szervezői és a kormány közös megbízásából készült.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!